Graciozna Isabella Rossellini poručila fotografima: 'Ostavite moje bore na miru'

0
Radiosarajevo.ba
Graciozna Isabella Rossellini poručila fotografima: 'Ostavite moje bore na miru'
Foto: Screenshot/Instagram / Isabella Rossellini

Naslovnicu Voguea za oktobar krasi 71-godišnja Isabella Rossellini, legendarna glumica, model i muza Davida Lyncha.

I ne bi u tome bilo ništa neobično, da sama Isabella nije izričito zahtijevala da se njene fotografije objave bez ikakvih korekcija i retuširanja, sa svim svim njenim borama.

Ne treba naglašavati da naslovnica, a ni njene ostale fotografije objavljene u najnovijem Vogueu, nisu nikoga ostavile ravnodušnim.

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

Ova italijanska glumica poznata je po tome da se zalaže za pokazivanje prirodne ljepote. Tako je odlučila prihvatiti evoluciju vlastite ljepote - kako lica, tako i tijela i ne bori se protiv toka vremena, već mu je zahvalna za sve što joj je u životu donijelo.

Kako pišu mediji, Isabella Rossellini uvijek je bila takva - ponosna na sebe i svoju ljepotu. Pa i onda kada joj je, u 42. godini Lancôme, čije je lice bila dugi niz godina, otkazao saradnju jer je 'postala prestara'.

Bile su to devedesete godine, kada je koncept ljepote počivao na ideji o savršenosti, a beauty brendovi su doslovno prodavali snove o ljepoti i mladosti zauvijek. I naprosto nije bilo drugih opcija nego pratiti trendove.

Danas su stvari nešto drugačije, postoje dvije suprotne vizije koje opstaju u suživotu: prirodna ljepota i fenomen tweakmenta

Žene poput Isabelle Rossellini otvorile su neke nove puteve kako nove, mlade generacije ne bi više osjećale pritisak da se moraju uklopiti u određene standarde.

Danas, kaže Isabella, možemo biti sve ono što želimo, pa čak biti na naslovnici Voguea sa 71 godinom i svim borama.

A pozitivna reakcija u komentarima na njene fotografije dovoljno govori o trenutnom stanju u društvu koje prihvaća ovaj narativ ljepote te želju svakoga od nas, naročito žena, da budu autentične i da prestanu trpiti osude zbog vlastitog fizičkog izgleda.

Nadamo se da će ova gesta velike italijanske dive, koja se danas smatra hrabrom, jednoga dana prestati biti temom o kojoj se nećemo izražavati ni pozitivno, ni negativno jer ćemo u potpunosti biti slobodni od bilo kakvih predrasuda i osuda, piše Estetica.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije