Godinama trpila uvrde i odbijanja, a danas je "Žena godine"

Radiosarajevo.ba
Godinama trpila uvrde i odbijanja, a danas je "Žena godine"
Print Screen / Ashley Graham
Kada spomenemo pojam ljepote kod žena svi očekujemo da se iza njega kriju sve one žene sa izvajanim tijelom, vitkim strukom i utegnutim licem, bez ijedne bore.

Ipak, sa većinom se ne bi složili modni stučnjaci iz magazina Glamour koji su ovih dana titulu žene godine dodijelili prvom plus-size modelu, a riječ je o Ashley Graham.

Prvi plus-size model koji je ukrasio naslovnicu Sports Illustrateda i aktivistica koja se zalaže za to da žene ne budu pod pritiskom zbog izgleda svog tijela proglašena je za ženu godine upravo zato što je postala jedna od zvijezda u svijetu plus-size modela, ali i zato što je dokazala da veličina nije bitna i da sve žene mogu biti slavni modeli.

Inače, Ashley je godinama trpila odbijanja i uvrede agenata za modele, upravo zato jer je željela postati model sa naslovnih strana, te je nakon akcije na društvenim mrežama, čiji je slogan glasio #beautybeyondsize (ljepota prije veličine), uspjela postati jedan od modela čije mišljenje se itekako uvažava.

Svijet je bio umoran od viđanja jednog oblika ljepote tako dugo“, kazala je jednom prilikom Graham, komentiravši svoj uspjeh.

ashley_graham_epa.jpg - Godinama trpila uvrde i odbijanja, a danas je

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije