Bono Vox izabran za „Ženu godine“

Radiosarajevo.ba
Bono Vox izabran za „Ženu godine“
/ Bono Vox
Bono Vox našao se na listi "Žena godine" časopisa Glamour i tako postao prvi muškarac u historiji koji je dobio tu nagradu.

Bono je na listi završio zbog svog aktivizma za jednakost spolova, a kao primjer njegove borbe Glamour je naveo njegovu posljednju kampanju "Poverty Is Sexist" kojom upozorava na probleme s kojima se susreću žene koje žive u siromaštvu.

"Siguran sam da ne zaslužujem ovu nagradu, ali sam zahvalan i želim reći da bitka za jednakost spolova ne može biti dobivena ako uz žene ne stoje i muškarci", rekao je Bono.

Ekipa na internetu nije baš sretna ovim odabirom pa su na Twitteru već počele sprdnje na Bonov račun.

"Zbunjena sam. Šta je Bono sada, žena?", "Kada bi barem na svijetu bilo stvarnih žena koje bi se moglo nagraditi", "Jer bogatom bijelcu baš nedostaje priznanja"...

Osim Bona, piše Index.hr, nagradu "Žena godine" dobile su olimpijka Simone Biles, zatim Nadia Murad koja je preživjela mučenja IS-a, osnivačice kampanje "Black Lives Matter" te glumica i aktivistica Zendaya.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije