Godinama krio bolest: Slavni glumac obolio od raka

Radiosarajevo.ba
Godinama krio bolest: Slavni glumac obolio od raka
The Sun / Val Kilmer
Nakon mjeseci medijskih spekulacija o zdravlju slavnog hollywoodskog glumca Vala Kilmera (56), potvrđeno je da legendarni “Doc Holliday” boluje od karcinoma.

Informaciju je medijima potvrdio njegov dugogodišnji prijatelj Michael Douglas koji je u subotu u Londonu govorio o filmu The Ghost and the Darkness u kojem je glumio s Kilmerom.

 

“Val je divan čovjek koji se bori protiv čega sam se i ja borio i stvari ne izgledaju baš najbolje. On je u mojim molitvama, a ta borba je razlog zašto se Val ne javlja u javnosti tako često posljednje vrijeme”, kazao je Douglas.

 

Douglas (72) se 2010. i 2011. borio protiv tumora na jeziku i prošao je agresivnu kemoterapiju, tretman radijacijom...na kraju je uspio pobijediti ovu bolest.

 

Spekulacije o Kilmerovom zdravlju počele su u januaru prošle godine, kada su pojedini mediji javili da je hospitaliziran nakon krvarenja grla. Ipak, Kilmer je demantirao tu vijest, no i u mjesecima koji su dolazili često su se u javnosti pojavljivale informacije o njegovoj operaciji, tretmanima i lošem stanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije