Preminuo glumac koji je slučajno ubio sina Brucea Leeja

Radiosarajevo.ba
Preminuo glumac koji je slučajno ubio sina Brucea Leeja
Variety / Michael Massee
Michael Massee, slavni filmski "negativac", koji je 1994. slučajno ubio sina Brucea Leeja, Brandona, preminuo je u 61. godini.

Još uvijek nije poznat uzrok smrti slavnog glumca.

Massee je Brandona Leeja slučajno ubio na snimanju filma Vrana, nakon što je pucao u njega iz pištolja u kojem su, greškom jednog radnika, bili pravi, a ne lažni meci. Massee je kazao kako nikad nije gledao ovaj film - nakon njega dugo, dugo nije glumio, a deset godina poslije kazao je kako ne vjeruje da će se od ovoga ikad oporaviti.

Glumac Anthony Delon, koji je s Masseejem radio na francuskoj TV seriji Interventions, prvi je na Instagramu objavio ovu vijest.

Massee je poznat i nakon svoje uloge u filmu Sedam, trileru Davida Finchera – s kojim je radio i 1997. na filmu The Game. Glumio je Massee i u filmovima Lost Highway (1997), Catwoman (2004), The Amazing Spider-Man (2012), The Amazing Spider-Man 2 (2014) u kojem je utjelovio Gustava Fiersa — aka The Gentlemana.

Glumio je još i negativca Iru Gainesa u prvoj sezoni serije 24, a pojavio se i u serijama X-Files, Alias, Supernatural, House, The Blacklist...

Masse ima suprugu Ellen Massee, s kojom ima dvoje djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije