Glumica progovorila o borbi sa MS: "Izabrala sam da želim živjeti"

2
Radiosarajevo.ba
Glumica progovorila o borbi sa MS: "Izabrala sam da želim živjeti"
Foto: EPA/ Instagram / Selma Blair

Selma Blair, poznata glumica u novom dokumentarcu progovorila je iskreno o tome kako prihvata multiplu sklerozu te kako se osjeća nakon transplantacije matičnih ćelija 2019. godine.

"U ovom trenutku sam sjajna", rekla je Blair u intervjuu za "Good Morning America's" Robin Roberts, te je napomenula kako se ne voli žaliti.

"Imam više dobiti nego gubitaka. Nekada radim i stvari koje mogu sramne, ali to je dio iscjeljivanja i  prihvatanja", rekla je Blair.

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH nakon što je priveden: Porodica moli za bilo kakvu informaciju

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH nakon što je priveden: Porodica moli za bilo kakvu informaciju

Ona je poznata po ulogama u filmovima poput 'Okrutne namjere', te 'Pravna plavuša', a dijagnozu MS prvi put je podijelila putem Instagrama 2018. godine.

Kako je Blair navela, ljudima je mnogo značila kada je ovo javno objavila.

Zanimljivo kako je ovaj dokumentarac pokazati gledaocima zašto je glumica pristala na transplantaciju matičnih ćelija, koja se još uvijek ne smatra lijekom te je eksperimentalna terapija u ovoj bolesti - FDA je još uvijek nije odobrila.

"Došla sam do kritične tačke, zbog nervnog sistema i sipmtoma, kada više nisam mogla ostati budna. Bila sam smrtno preplašena kemoterapije", navela je Blair.

Poslala je i inspirativnu poruku:

"Izabrala sam da želim živjeti, da budem osoba koja može i drugima sa hroničnim bolestima, invaliditetom, povredama - da to mogu preboliti, da je otpornost moguć", rekla je Blair.

Kako je rekla, trenutno radi korak po korak i u tome pronalazi zadovoljstvo.

"Moramo se brinuti i biti strpljivi. A bolje vrijeme dolazi. Možda ne za zauvijek. Možda i nije lijek. Ali, sigurno dolaze bolja vremena. Suđeno da je dostignemo mir na zemlji", rekla je Blair.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije