Ko je glumica iz serije Squid Game o kojoj priča cijeli svijet

0
Radiosarajevo.ba
Ko je glumica iz serije Squid Game o kojoj priča cijeli svijet
Foto: Instagram / HoYeon Jung

Najnoviji hit iz Netflixove radionice Igra lignje ili Squid Game zaludio je obožavatelje širom svijeta, u rekordnom roku postao najpopularnija serija u historiji streaming produkcije, a njihovi glumci južnokorejskog porijekla doslovno su preko noći postali svjetske zvijezde.

Početkom oktobra gostovali su u američkom Tonight Showu voditelja Jimmy Fallona, a to je vjerojatno tek početak njihove "zapadne" ekspanzije.

Glumci Lee Jung-jae (Seong), Park Hae-soo (Cho Sang), Wi Ha-Joon (Joon-ho) i HoYeon Jung (Sae Byeok) prepoznatljiva su četvorka, a jedina žena u pretežito muškoj postavi glavnih glumaca ima zanimljivu životnu priču.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Djevojka iz Seoula još je kao tinejdžerka počela raditi kao model za njihovu sedmicu mode, a od ostalih se isticala po tome što je sama sebi tražila angažmane, bez pomoći agencije.

Kroz desetljeće rada, već je sarađivala s etabliranim modnim kućama poput Chanela, Bottege Venete i Louis Vuittona.

Takmičila se u četvrtoj sezoni emisije 'Sljedeći top model Koreje' gdje je završila na drugom mjestu. Zbog toga je bila na naslovnici korejskog izdanja modnog magazina Vogue, ali i Vanity Faira

Do sada nije imala doticaja sa snimanjem filmova i serija, odnosno izjavila je tek kako bi slobodno vrijeme tu i tamo provela gledajući holivudske klasike. Prva uloga joj je upravo u 'Squid Gameu', a sama se prijavila na audiciju, piše Gloria.hr.

"Toliko sam bila sretna što sam dobila ulogu i što mi se pružila prilika da pokažem svoj talent", rekla je te dodala:

"I dalje sam nervozna kada osvijestim da me netko gleda na ekranu. Nisam mogla niti sanjati da će show biti toliko globalno popularan", rekla je za američki Vogue.

Dodala je kako je pronašla sličnost s ulogom koju je igrala te kako nije očekivala da će se s njom toliko povezati.

"U nekim je trenucima njen život bio sličan mome, pogotovo kada sam živjela vani i putovala. Tokom tog vremena, bilo mi je jako teško pokazati emocije. Puno toga sam držala u sebi. Stoga, mogu razumjeti njenu usamljenost", rekla je HoYeoun Jung.

Što se tiče daljnjih planova i budućnosti, nije željela biti precizna niti odgovoriti na pitanje ostaje li u glumačkom svijetu. Ali, jedno je sigurno - čeka je blistava karijera neovisno o tome čime se bavila.

I na privatnom planu joj u ovoj fazi života sve cvijeta. U dugogodišnjoj je sretnoj vezi s južnokorejskim glumcem Lee Dong-hwijem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije