Glumica oštro kritizirala Oprah: Podržava bolesnu strukturu moći zbog lične koristi

0
Radiosarajevo.ba
Glumica oštro kritizirala Oprah: Podržava bolesnu strukturu moći zbog lične koristi
Screenshot / Rose McGowan Vs. Oprah Winfrey

Glumica Rose McGowan prozvala je popularnu TV voditeljicu Oprah Winfrey u oštroj objavi na Twitteru zbog svog prijateljstva s Harveyjem Weinsteinom.

Glumica je nedavno na Twitteru progovorila protiv popularne voditeljice talk showa podijelivši fotografiju na kojoj Winfrey ljubi zloglasnog holivudskog producenta.

Fotografija para snimljena je na dodjeli filmskih nagrada Critics ’Choice Movie 2014.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

McGowan, #MeToo aktivistkinja koja je optužila Weinsteina za silovanje - podijelila je na svom Twitteru fotografiju uz opis: "Drago mi je što vidimo ružnu istinu o Oprah. Željela bih da je realnija, ali nije. Od prijateljstva s Weinsteinom do napuštanja i uništavanja žrtava Russella Simmona, ona podržava bolesnu strukturu moći za ličnu korist... Lažna je koliko i oni"

Podsjetimo, vlasnik producentske kuće Miramax Harvey Weinstein osuđen je zbog silovanja jedne neimenovane žene i, kako se navodi, nasilnog oralnog seksa kojeg je nametnuo kolegici Miriam Haley.

Sudija mu je presudio 20 godina za prvi slučaj, a tri godine za drugi. Bit će registriran kao seksualni prestupnik.

Tužilac Joan Illuzzi zahvalio se šest žena koje su svjedočile protiv Weinsteina, ali svim onim koje su bile u sudnici, kao znak podrške pravdi.

"Bez ovih žena i drugih koji su iskoračili, ne bi ništa bilo moguće. Da nije bilo hrabrih žena i svih drugih koji su progovorili nasilnik ne bi bio zaustavljen i nikada ne bi prestao "loviti" i uništavati živote drugima", kazao je Illuzzi.

On je poručio da je Weinstein postao opijen moću.

Filmski mogul je proglašen krivim po manjim optužbama za silovanje trećeg stepena i seksualno krivično djelo prvog stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije