Glumac Ryan Grantham osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu - priznao da je ubio majku

0
Radiosarajevo.ba
Glumac Ryan Grantham osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu - priznao da je ubio majku
Foto: IMDb / Ryan Grantham

Glumac iz popularne TV serije Riverdale Ryan Grantham osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu nakon što je priznao da je ubio svoju majku.

Bivši dječji glumac, danas 24-godišnjak, bio je poznat po svojoj ulozi u popularnoj tinejdžerskoj seriji Riverdale, kao i po pojavljivanju u serijama kao što su Supernatural i iZombie. Glumio je i u filmu Diary of a Wimpy Kid.

Suđenje kanadskom glumcu, koji je pucao svojoj majci u glavu, počelo je ranije ove godine, a sud je tada čuo kako je također planirao ubiti premijera ove zemlje Justina Trudeaua.

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

Nakon što je priznao krivicu, Grantham je optužen za ubistvo drugog stepena za ubistvo majke Barbare Waite.

Tokom izricanja presude ove sedmice, sutkinja tamošnjeg Vrhovnog suda Kathleen Ker dala je Granthamu doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja prvih 14 godina kazne. Nakon presude, njegov advokat Chris Johnson rekao je: "Bila je to, mislim, najniža moguća kazna koju smo mogli očekivati ​​s obzirom na okolnosti."

Ranije u sudskom postupku, jezivi detalji ubistva otkrili su da je Grantham u danima koji su prethodili vježbao zločin. Rečeno je da je toga dana nekoliko puta napunio i ispraznio pištolj prije nego što je (u martu 2020.) prišao majci, 64-godišnjakinji, koja ništa nije sumnjala, s oružjem u njihovoj kući u Squamishu.

Tužiteljica Michaela Donnelly rekla je: "Stavio joj je nišan na potiljak, zatvorio oči i povukao okidač."

Njegova sestra Lisa, koja je pronašla tijelo majke, rekla je sudu o razornom učinku koji je zločin imao. Navela je: "Kako mogu vjerovati ikome kada je moj jedini brat odlučio pogubiti moju mamu koja mu je bila okrenuta leđima?"

Dan nakon ubistva, dječja TV zvijezda navodno je napunio automobil oružjem, streljivom i Molotovljevim koktelima, kao i potrepštinama za kampiranje i kartom s uputama do rezidencije premijera Kanade, Rideau Cottagea.

Grantham je svoje planove da ubije Trudeaua otkrio u izjavi vlastima, kao i u svom dnevniku, čiji su dijelovi pročitani na sudu. Rečeno je da se predomišljao o planu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije