Glumac kojeg zovu 'najvećim lafčinom' istetovirao glavu poput drevnog ratnika

1
Radiosarajevo.ba
Glumac kojeg zovu 'najvećim lafčinom' istetovirao glavu poput drevnog ratnika
Foto: Instagram / Jason Momoa otkrio novu tetovažu

Jason Momoa, kojeg smo upoznali kao Khala Drogoa u seriji Igra prijestolja, danas slovi za jednog od "najvećih lafična" na svijetu.

Štaviše, brojni magazini ga već godinama stavljaju na prvo mjesto na raznim listama koje mjere seksipil slavnih.

Žene diljem svijeta saglasne su - njegova duga kosa, brada, mišići, prodoran pogled i pomalo barbarski look pobuduđuju ono najiskonskije u mnogima.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Nedavno je došao u žižu javnosti kada je obrijao dio glave, moleći za spas naše planete i smanjenje smeća kojom je trujemo, a sada je priredio novo iznenađenje.

Na instagramu je objavio kako je tetovirao dio glave, i to na tradicionalni polinezijski način.

Proces obično počinje tako da umjetnik samostalno kreira dizajn na temelju razgovora o karakteru, obitelji i kulturi. Zatim, umjetnik koristi ručno izrađene alate za "tapkanje" tinte u kožu, što je mnogo bolnije od  tetoviranja modernim mašinicama.

Osoba koja se tetovira najčešće je okružena voljenima, koji obično nude podršku u obliku pjesme, utjehe i hrane. Tetovirati se na ovaj način velika je čast u ovoj kulturi, jer se smatra da vas povezuje s precima.

Više od milion lajkova i desetine hiljada oduševljenih komentara dovoljno govore o tome koliko je Momoa i ovim potezom očarao fanove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije