Gerard Pique najavio tužbe: "Došlo je do uplitanja koja prelaze granice zakonitosti"

0
Radiosarajevo.ba
Gerard Pique najavio tužbe: "Došlo je do uplitanja koja prelaze granice zakonitosti"
Foto: EPA-EFA / Gerard Pique i Shakira (arhiv)

Španac Gerard Pique je najavio da će pokrenuti tužbe protiv onih koji "mijenjaju njegov život i krše prava njegove djece".

Nogometaš Gerard Pique više se ne skriva s novom djevojkom Clarom Chiu, ali, ipak mu prošlost još uvijek ne da mira.

Naime, Španac je najavio da će pokrenuti tužbe protiv onih koji "mijenjaju njegov život i krše prava njegove djece".

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Podsjetimo, iznenadni razvod od Shakire izazvao je neviđen interes medija, kao i veza s 23-godišnjom studenticom i članicom njegovog PR tima koju nogometaš također želi svim silama zaštititi od medija i progona paparazza.

A čini se kako je i Piqueu to počelo opasno ići na živce, pa se posavjetovao sa svojim advokatima.

[instagram]https://www.instagram.com/p/ChvPOITPcyY/[/instagram]

"Od 4. juna, Shakira i Gerard Piqué zajedničkom su izjavom potvrdili da se rastaju, objavljene su mnoge glasine i navodne neprovjerene informacije o igraču, njegovoj porodici i privatnom životu. Ova izvješća i fotografije uzrokuju ne samo štetu njegovoj časti, već i štetu njegovom imidžu, ali i ozbiljan udar na prava njegove djece čija mu je sigurnost i zaštita najveća briga", navodi se u saopćenju.

"Istodobno, kontinuirano praćenje nekih medija i paparazza, prisilili su našeg klijenta na promjenu svoje dnevne rutine s ciljem da zaštiti svoju djecu, porodicu i najbližu okolinu".

"Gerard Piqué oduvijek je poštovao djelovanje medija i njihovo pravo na informaciju te je potpuno svjestan temeljne uloge koju imaju u našem društvu.

Međutim, posljednjih sedmica došlo je do uplitanja koja prelaze granice zakonitosti, zbog čega je naš klijent bio prisiljen zatražiti mjere opreza udaljenja i pokrenuti sudske postupke protiv onih koji mijenjaju njegov porodični život i krše prava djece, s obzirom na to da da je jedini cilj Gerarda Piquéa garantovati njihovu dobrobit i vratiti njihova prava na privatnost, sigurnost i mir", stoji u nastavku medijske objave, ali i zahvala nogometaša pojedinim španskim medijima koji nisu pisali o njemu na takav način niti toliko, navodi Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije