'Georgina je Ronaldova robinja u Arabiji'. Lažni dokument izazvao haos na društvenim mrežama

0
Radiosarajevo.ba
'Georgina je Ronaldova robinja u Arabiji'. Lažni dokument izazvao haos na društvenim mrežama
Foto: instagram / Georgina Rodriguez

Georgina Rodríguez i Cristiano Ronaldo u centru pažnje su u Saudijskoj Arabiji zbog jednog dokumenta.

U januaru je internetom kružio snimak dokumenta u kojem je Georgina označena kao „robinja Cristiana Ronalda“, a onda se utvrdilo da je dokument lažan i da se radi o fotomontaži.
 
Par je dobio specijalnu dozvolu od saudijske vlade da živi zajedno iako nisu vjenčani, što je čin koji je zabranjen državnim zakonima, a koji je usko vezan za islam.

U dokumentu, koji su preveli korisnici Twittera, Georgina se naziva "robom" napadača Al-Nasra

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

"Žena u Saudijskoj Arabiji ne može da ima bilo kakvu nezavisnost ili autonomiju, pa je dobila "titulu" koja pripada Cristianu Ronaldu", navodi jedna poznata TikTokerka koja je objavila dokument. 

Prema ekspertima za arapsku kulturu, ovo proizilazi iz pravnog okvira u Saudijskoj Arabiji koji je usko povezan sa praktikovanjem islama. 

Georgina Rodriguez
Foto: Instagram: Georgina Rodriguez

Georgina i Ronaldo nisu zvanično vjenčani, što znači da bi ona trebalo da bude registrovana kao njegova 'desna ruka', pošto su i oni imali poteškoća da dobiju dozvolu za zajednički život. 

Prema informacijama arapske verzije CNN-a, saudijske vlasti su izbjegavale da komentarišu istinitost dokumenta koji je postao viralan na društvenim mrežama. Međutim, ovaj portal je istakao da je dokumentacija lažna, kako je navelo i nekoliko saudijskih korisnika društvenih mreža.

Jedno je sigurno, Georgini ništa ne nedostaje, prenosi Sportal

Georgina Rodriguez progovorila o teškom iskustvu: "Imala sam tri spontana pobačaja"

Georgina Rodriguez progovorila o teškom iskustvu: "Imala sam tri spontana pobačaja"

"Ovdje se osjećam veoma sigurno, i cijenim snažne porodične vrijednosti. Osjetila sam veliku sreću kada sam posjetila saudijsku pustinju i ostvarila sam posebnu vezu sa ovom magičnom zemljom", izjavila je Georgina.

Također, prema njenim riječima, noći u pustinji su "moćne, magične i nevjerovatne", a atmosfera je trenutno drugačija širom zemlje.

"Atmosfera u Saudijskoj Arabiji je dosta drugačija ovih dana jer je bio ramazan, sveti mjesec u kojem muslimani poste od zore do sumraka", rekla je i otkrila da se raduje što je ramazan provela u zemlji odakle on i potiče.

"Za mene je to poseban doživljaj, ramazanska atmosfera i sve ostalo“, zaključila je Georgina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije