Gdje je Gotye, čovjek kojeg pamtimo po pjesmi "Somebody That I Used to Know"

0
Radiosarajevo.ba
Gdje je Gotye, čovjek kojeg pamtimo po pjesmi "Somebody That I Used to Know"
Print Screen / Trenutak iz popularnog spota za pjesmu "Somebody That I Used To Know"

Gdje je nestao Gotye, muzičar kojeg smo upoznali kroz hit "Somebody That I Used To Know"

Godine 2011. niste mogli nigdje otići, a da ne čujete neku verziju Gotyeove hit pjesme "Somebody That I Used to Know". Spot za popularnu pjesmu ima više od 1,8 milijardi pregleda na Youtubeu i iako pjesmu više ne čujete tako često na radiju, ona je glavni dio pop kulture iz ranih 2010-ih.

Gotye, čije je pravo ime Wally De Backer nije objavio nijedan album otkako je "Somebody That I Used to Know" postao hit. Gdje je Gotye sada i šta je s njim?

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Godine 2014. Gotye je objavio poruku u kojoj je najavio da više neće objavljivati pjesme pod svojim umjetničkim imenom.

"Čekajte, možda će ih i biti", napisao je i dodao: "Trenutno nisam sasvim siguran. Postoji mnogo nepredviđenih situacija", piše Story.hr.

Umjetnik je ponudio malo objašnjenja zašto bi se povukao na vrhu slave, no otkrio je neke od svojih drugih projekata u radu, uključujući novu australsku izdavačku kuću Spirit Level i muziku  sa svojim drugim bendom.

Dok je Gotye prestao stvarati i objavljivati muziku pod svojim umjetničkim imenom, umjetnik je zapravo još uvijek vrlo aktivan i radi s bendom The Basics.

Zvuk i stil The Basicsa vrlo su različiti od Gotyea samog, ali on i ostatak grupe dosljedno produciraju muziku tokom posljednjih nekoliko godina.

Nakon što je 2016. preminuo muzički pionir Jean-Jacques Perrey, Gotye je stvorio OndiolineOrchestra. Nazvan po glazbenom instrumentu Jean-Jacquesa, koji je stvorio sintetičke zvukove koji su transformirali pop i alternativnu muziku, a orkestar odaje počast inovatoru i njegovom radu.

Gotye je stvorio ovu grupu, koju čine RobSchwimmer, JoeMcGinty i članovi alternativnog benda Zammuto koji održava nastupe kako bi odsvirali neka od Jean-Jacquesovih djela. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije