Gdje je danas Ron iz Harryja Pottera? Film mu je donio uspjeh, a htio je biti prodavač sladoleda

0
Radiosarajevo.ba
Gdje je danas Ron iz Harryja Pottera? Film mu je donio uspjeh, a htio je biti prodavač sladoleda
Foto: Društvene mreže / Rupert Grint

Britanskog glumca Ruperta Grinta svijet je upoznao kao simpatičnog i hrabrog dječaka u serijalu filmova o Harryju Potteru, a evo kako izgleda danas na rijetkim ekskluzivnim fotografijama.

Britanski glumac Rupert Grint proslavio se ulogom Rona Weasleyja kojeg je utjelovljavao dugih deset godina u serijalu filmova o Harryju Potteru.

U svijet filma ušao je s tek 11 godina, a već godinu nakon što je objavljen prvi film o Harryju Potteru, Grintu su počele stizati ponude sa svih strana.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Prije glumačke karijere na velikom platnu glumio je samo u školskim predstavama i u svojoj lokalnoj dramskoj skupini, no sreća mu se nasmiješila jer je upravo njegov izgled bio ono što se tražilo za serijal o popularnom čarobnjaku.

Kao Ron Weasley zaradio je vrtoglavih 28 miliona funti a prije nego što je postao svjetski poznat imao je nešto drugačiju ideju što bi volio napraviti sa svojim životom. Htio je postati prodavač sladoleda, a upravo to je bila karijera o kojoj je sanjario prije audicije koja mu je promijenila život.

Poznata glumica iz "Harryja Pottera" pozirala za bitanski Vogue: "Ne mogu odoljeti biti zločesta"

Poznata glumica iz "Harryja Pottera" pozirala za bitanski Vogue: "Ne mogu odoljeti biti zločesta"

Kao dječaku mu nisu ni predviđali svijetlu budućnost je je bio nemiran, loš učenik, a u dramskoj skupini u kojoj je glumio je u školskoj predstavi o Noinoj arci dobio ulogu - ribe.

Za Harry Potter i kamen mudraca Rupert je odmah dobio nagrade za najboljeg mladog glumca te godine, a s obzirom na to da je film oborio sve rekorde gledanosti i zarade, nije bila loša situacija ni na njegovom bankovnom računu.

Nakon što je završeno snimanje popularnog serijala, Grint je priznao medijima kako je doživio pravu krizu identiteta. Nije znao ni što želi raditi nakon Harryja Pottera, a toliko dugo je glumio Rona da se potpuno saživio s njim. Izgubio je kontakt sa svim prijateljima iz škole te je nakon svega uzeo pauzu od filmova. Prepustio se divljim zabavama i piću, a postao je i strastveni pušač. Nikada nije završio srednju školu, no zahvaljujući uspjehu u glumačkoj karijeri, ostvario je svoj dječački san te je kupio kamion sa sladoledom kojeg još uvijek čuva u svom dvorištu.

Rupert Grint
Foto: Društvene mreže: Rupert Grint

Glumio je u još nekoliko filmova i serija, no više nikada nije doživio takav uspjeh kao Ron Weasley. Sreća mu se osmjehnula nakon što je upoznao Georgiju Groome, s kojom je od 2011. godine. Par je 2020. godine dobio kćerkicu Wednesday.

Rupert se u javnosti ne pojavljuje često, a njegove ekskluzivne fotografije sad su objavili strani paparazzi. Glumac je sa suprugom i kćerkicom viđen u jednom restoranu u Londonu, iako je prošlo puno godina, Rupert je i dalje prepoznatljiv po crvenoj kosi i bujnoj crvenoj bradi koju nosi već godinama, ShowBuzz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije