Fotografije koje su ganule svijet: Kate Middleton posjetila djevojčicu koja boluje od raka

0
Radiosarajevo.ba
Fotografije koje su ganule svijet: Kate Middleton posjetila djevojčicu koja boluje od raka
Foto: Screenshot/Instagram / Kraljevska porodica sa oboljelom djevojčicom

Princeza od Walesa je sa svojim suprugom u dvorcu Windsor primila oboljele od raka

Kate Middleton na jednoj od fotografija grli 16-godišnju tinejdžericu oboljelu od raka, nakon što je i sama pobijedila tešku bolest.

U tom dirljivom susretu s mladima, princeza je upoznala i mladu fotografkinju Liz Hatton (16) koja se bori s rijetkim i agresivnim tumorom, budući da je kralj Charles III zamolio da mu se pridruži na investituri koju je održao kako bi snimio sudionike uključujući Marka Cavendisha, Waynesa Barnesa i Alistaira McCoista.

Putinov saveznik s crne liste EU pronađen mrtav: Sin je čuo pucanj, a na stolu je bilo pismo...

Putinov saveznik s crne liste EU pronađen mrtav: Sin je čuo pucanj, a na stolu je bilo pismo...

Liz, inače iz Harrogatea u Yorkshireu, zaljubljena je u fotografiju, a osobni poziv od princa Williama dobila je nakon što je on za nju saznao preko London Air Ambulance Charity čiji je pokrovitelj, piše Daily Mail.

Mlada Engleskinja je također pozvana zajedno sa svojom porodicom da se nasamo sastane s Williamom i Kate kako bi čuli o njezinom iskustvu s bolesti.

Tokom emotivnog susreta, princeza koja je prošlog mjeseca objavila da je završila svoj s preventivnom hemoterapijom zagrlila je tinejdžericu.

Princ i princeza od Walesa su kasnije objavili fotografije tog trenutka na a društvenim mrežama, zajedno s porukom: "Zadovoljstvo mi je danas se sastati s Liz u Windsoru. Talentirana mlada fotografkinja čija nas je kreativnost i snaga oboje inspirirala. Hvala vam što ste s nama podijelili svoje fotografije i priču, W&C", napisali su uz emoji srca.

Liz je kasnije napisala: "Tako dragi, iskreni i dragi ljudi. Drago mi je što je moja porodica imala ovo iskustvo."

Mlada fotografkinja

Tinejdžericu su pratili majka, Vicky Robayna, očuh Aaron i brat Mateo. Liz je bila oduševljena što je veliki broj njenih fotografija objavila Kensingtonska palača, koja ima milione pratitelja na svojim profilima na društvenim mrežama.

Kate Middleton kontra pravila porodice: Gesta prema princu Harryju bi mogla izazvati reakcije

Kate Middleton kontra pravila porodice: Gesta prema princu Harryju bi mogla izazvati reakcije

Kraljevski glasnogovornik rekao je: "Princ je saznao za Liz preko dobrotvorne organizacije London Air Ambulance Charity čiji je on pokrovitelj i nakon investiture i princ i princeza od Walesa sastali su se privatno s Liz i sa njenom porodicom kako bi čuli o njenom danu i putovanju."

Liz je u januaru dijagnosticiran dezmoplastični tumor malih okruglih stanica. Njena majka je rekla da su joj doktori rekli da ima između šest mjeseci i tri godine života.

Inače, ranije je Kate izjavila kako zna da je njen put do potpunog oporavka dugotrajan.

"Iako sam završila s hemoterapijom, moj put do izlječenja i potpunog oporavka je dug i moram nastaviti ići dan za danom. Međutim, veselim se povratku na posao i još nekoliko javnih angažmana u nadolazećim mjesecima kad budem mogla", rekla je tad princeza od Walesa, piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije