Fotografija Danijele Dvornik postala predmet rasprave na Instagramu

Radiosarajevo.ba
Fotografija Danijele Dvornik postala predmet rasprave na Instagramu
Foto: Facebook / Danijela Dvornik
Supruga kralja funka Dine Dvornike - Danijela Dvornik redovno sa svojim obožavateljima na društvenim mrežama podijeli crtice iz života s preminulim muzičarom i uvijek izazove brojne komentare i nostalgiju njegovih obožavatelja.

Isto tako je bilo i ovaj put, kada je objavila fotografiju s dugogodišnjom prijateljicom iz srednje škole tačno ispod ulice Borisa i Dina Dvornika. I dok su se mnogu prisjetili muzičke legende i rekli kako im nedostaje, s druge se strane razvila velika jezična rasprava.

Naime, jedna od Danijelinih pratiteljica na Instagramu komentirala je fotografiju: "Obožavam Dinu, uvijek poseban i jedinstven, prevelik gubitak za nas obožavatelje, ali zašto (??!!) su mu ime ulice krivo napisali... ne Borisa i Dina Dvornika, već Borisa i Dine Dvornika... da su bilo kome drugome tako napisali ne bi mi bilo krivo", što je pokrenulo veliku raspravu.

Budući da je poznato da Dalmatinci dekliniraju imena na svoj način, uključila se i Danijelina prijateljica koja je objasnila da je u pitanju žena po imenu Dina, tada bi bila ispravna i deklinacija Dine, piše Story.hr.

Raspravu je zaključila Danijela koja je ušutkala sve rekavši: "Ja bi poludjela da su napisali kod Dine, kod nas u Dalmaciji je kod Dina".

 
 
 
View this post on Instagram

Prijateljice iz srednje škole. #prijateljice #nekiostajuzacijelizivot #volimstosevolimo #goodtimes

A post shared by Danijela Dvornik (@danijeladvornik) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije