Forenzičar misli da se skriva uzrok smrti Matthewa Perryja

1
Radiosarajevo.ba
Forenzičar misli da se skriva uzrok smrti Matthewa Perryja
Foto: Matthew Perry / Instagram / Matthew Perry

Službeni uzrok smrti Matthewa Perryja još nije objavljen iako se na početku navodilo da je glumac preminuo od utapanja u svom domu, a forenzičar Michael Baden smatra da se pravi uzrok njegove smrti skriva.

Perry je 28. oktobra pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu, a službeni nalazi još nisu objavljeni i smatra se da će se na njih čekati od četiri do šest mjeseci. Prvi toksikološki nalazi navode da u njegovom organizmu nije bilo fentanila ili metamfetamina te da su u glumčevom domu pronađeni samo lijekovi propisani za njegovu bolest.

Nakon ovih nalaza oglasio se i nekadašnji forenzičar i ljekar Michael Baden iz New Yorka, koji se još uvijek pita što bi mogao biti uzrok Perryjeve smrti.

Pogledajte kako će izgledati staza za Red Bull Showrun u Sarajevu sa F1 bolidom

Pogledajte kako će izgledati staza za Red Bull Showrun u Sarajevu sa F1 bolidom

"Da je Matthew Perry umro od srčanog udara, to bi odmah bilo vidljivo i oni bi to rekli. Informacije koje imamo su dodatne i to ukazuje da iz nekog razloga kriju pravi uzrok", rekao je Baden za Fox News.

On je ranije za medije rekao kako je moguće da će istraga potrajati budući da je Matthew Perry bivši ovisnik i ima raznih zdravstvenih problema, koji su nastali kao posljedica ovisnosti. Tu je i činjenica da je pronađen u jacuzziju pa se sumnjalo na toplinski udar i utapanje.

Posljednji ispraćaj Matthewa Perryja: Glumci iz serije "Prijatelji" nisu ostali do kraja sahrane

Posljednji ispraćaj Matthewa Perryja: Glumci iz serije "Prijatelji" nisu ostali do kraja sahrane

No budući da u njegovom organizmu nisu pronađene nedozvoljene supstance, a ni srčani udar nije naveden kao glavni uzrok, Baden sumnja da postoji nešto što se krije od javnosti. Također, rekao je da nisu objavili je li pronađen Vicodin ili alkohol, koje je Perry koristio dok je bio ovisnik.

"Ono što bih ja pomislio u ovom trenutku je da nema dokaza o prirodnom stanju koje bi uzrokovalo smrt. Ne znamo za utapanje. Znamo da je bio mrtav, ali je li gutao vodu ili ne, to moraju znati. Međutim, još uvijek ne žele otkriti", poručio je Baden.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije