Autori serije "Prijatelji" o posljednjem razgovoru sa Matthewom Perryjem: 'Bio je sretan'

0
Radiosarajevo.ba
Autori serije "Prijatelji" o posljednjem razgovoru sa Matthewom Perryjem: 'Bio je sretan'
Foto: Matthew Perry / Instagram / Matthew Perry

Prije smrti, činilo se da je Matthew Perry napokon dobro, kazali su autori serije "Prijatelji", a za njih to samo povećava tragediju glumčeve smrti.

Marta Kauffman i David Crane dali su emotivan intervju u američkoj jutarnjoj emisiji Today gdje su razgovarali o uticaju Perryja na svijet i posljednjem razgovoru koji su vodili s glumcem.

Bio je sretan

U srijedu, 1. novembra, voditeljica emisije Hoda Kotb vodila je iskreni razgovor o Perryjevoj borbi s ovisnošću i načinima na koje se činilo da mu je bolje nego ikad u trenutku njegove smrti.

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

Kauffman je otkrila da je razgovarala s Perryjem samo dvije sedmice prije njegove smrti u subotu.

Matthew Perry imao dva neobična zahtjeva dva sata prije smrti

Matthew Perry imao dva neobična zahtjeva dva sata prije smrti

"Bilo je super", rekla je. "Bio je sretan i raspoložen; nije djelovao da je bilo čime opterećen. Bio je stvarno dobro. Zbog toga se ovo čini tako nepoštenim", dodala je.

Kotb je pitala Kauffman kakva je bila njena prva reakcija kada je čula vijest, a sukreatorica Prijatelja rekla je da je bila u "potpunom šoku".

"Moj prvi poriv bio je da mu pošaljem poruku", rekla je. "A onda duboka tuga, tolika tuga. Teško je to shvatiti. Znate, minutu prije je ovdje i sretan je, a onda ovo", rekla je.

Perryjeva utjeha

Kauffman je dodala da je Perry "stvarno činio dobro u svijetu".

Kotb se dotakla kolektivne boli u reakciji javnosti na Perryjevu smrt i reakciji onih koji su ga najbolje poznavali. Rekla je da su se ljudi širom svijeta koji ga nisu poznavali osjećali kao da su izgubili prijatelja.

Zadnja objava Matthewa Perryja čudna je igra sudbine: Obožavatelji ispod ostavljaju izraze sućuti. 

Kotb je pitala Cranea misli li da je Perry uopće bio svjestan da ima tako dubok uticaj na obične ljude.

"Mislim, s obzirom na reakcije na seriju u posljednjih 30 godina, siguran sam da jest", odgovorio je Crane. "Ali u isto vrijeme, pitam se, čak i znajući to, koliko je uspio pronaći utjehu u tome", dodao je, prenosi Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije