Fatalna Nikita danas je neprepoznatljiva: Pogledajte kako sada izgleda ikona kultne akcijske serije

2
Radiosarajevo.ba
Fatalna Nikita danas je neprepoznatljiva: Pogledajte kako sada izgleda ikona kultne akcijske serije
Foto: IMDb / Peta Wilson

Serija Nikita bila je na vrhuncu popularnosti 1997. godine, kako u svijetu tako i u regionu.

Više od dvadeset godina prošlo je od završetka posljednje epizode kultne akcijske dramske serije Nikita u kojoj je Peta Wilson zablistala osvojivši srca publike širom svijeta.

Mnogi su s nestrpljenjem iščekivali povratak na male ekrane s novom serijom koja će pratiti avanture mlade Nikite, slučajno uvučene u suptilni svijet elitne protivterorističke jedinice poznate kao 'Odjel jedan'.

Bećirović u Berlinu: Ukazao na opasne pokušaje potkopavanja Dejtonskog sporazuma i ustavnog poretka

Bećirović u Berlinu: Ukazao na opasne pokušaje potkopavanja Dejtonskog sporazuma i ustavnog poretka

Izvorno emitovana od 1997. do 2001., ova atraktivna australska glumica svojom je izvrsnom izvedbom uloge stekla ne samo svjetsku slavu, već je i duboko urezala svoje ime u pamćenje gledatelja. Prije nego što se proslavila kao Nikita, Peta je karijeru modela gradila u Europi i rodnoj Australiji.

Godine 1991. preselila se u Los Angeles kako bi ušla u svijet glume. Iako je nakon 'La Femme Nikita' snimila nekoliko filmova, istu razinu prepoznatljivosti u Hollywoodu nije uspjela ponoviti. Wilson se ne pojavljuje često u javnosti, niti se svojim privatnim životom razmeće u medijima. Nakon završetka serije odlučila se na duže vrijeme povući iz svijeta glume. Iz veze s redateljem Damianom Harrisom dobila je sina.

Period od 2004. do 2007. provela je s kolegom Danom Wileyem, dok je s glumcem Aaronom Jeffreyem bila u kratkoj vezi nekoliko mjeseci. Peta danas vodi povučen i miran život, daleko od medijskih reflektora.

Napustila je glavnu pozornicu i posvetila se drugim interesima. Godine 2012. pokrenula je vlastitu liniju donjeg veša pod imenom 'Willie Wilson'. Njezine fotografije na Instagramu i dalje odišu njezinim prepoznatljivim velikim plavim očima i prodornim pogledom. Uprkos vremenu koje je prošlo, ne libi se podijeliti svoje realistične i prirodne fotografije, odbacivši filtere i šminku.

Peta se posvetila dizajnu. Iako je imala uspješan brend donjeg veša, nedavno je odlučila prekinuti proizvodnju i zatvoriti trgovinu. Ponekad prihvata projekte poput snimanja dokumentaraca ili pojavljivanja u televizijskim emisijama.

Zanimljivo je da ova 51-godišnja dama, nekada magnet za zavodnike poput Russella Crowea i Micka Jaggera, danas zrači drugačijom, zrelijom ljepotom. Iako je napustila imidž fatalne zavodnice, i dalje je prepoznatljiva kao lijepa, dotjerana žena koja je svojom pojavom ostavila neizbrisiv trag u svijetu zabave, prenosi story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije