Fanovi se obrušili na Selenu Gomez zbog njene pomoći Palestini: 'Podržavaš teroriste'

0
Radiosarajevo.ba
Fanovi se obrušili na Selenu Gomez zbog njene pomoći Palestini: 'Podržavaš teroriste'
Foto: EPA - EFE / Selena Gomez

Selena Gomez ponovo je na udaru kritika zbog sukoba između Izraela i Hamasa, a ovoga puta je optužena da podržava teroriste nakon što je njen kozmetički brend Rare Beauty najavio donacije Palestini.

Pjevačica je nedavno preko profila Rare Beauty poslala poruku o humanitarnoj krizi u Gazi i najavila da će brend donirati novac za pomoć onima kojima je potrebna, ali njeni fanovi to nisu dobro prihvatili.

"Hiljade nevinih palestinskih civila ubijeno je u izraelskim vazdušnim napadima, a milioni civila su raseljeni i ostavljeni bez pristupa hrani, vodi, lijekovima ili osnovnim potrepštinama za preživljavanje", navodi se na profilu brenda.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Napomenuli su i da su "veliki broj ovih žrtava djeca i da palestinski civili moraju biti zaštićeni".

Također su istakli da im je srce slomljeno zbog terorističkog napada na nevine civile u Izraelu 7. oktobra. Tada su rekli da će donirati humanitarne organizacije koje pomažu Palestini.

Ova odluka nije naišla na dobre kritike njenih fanova, a dok su je jedni prozivali za licemjerje nakon što je napustila društvene mreže, drugi su je optuživali da podržava teroriste.

"Prestanite da podržavate terorizam. Hamas je ISIS i oni koriste narod Gaze kao živi štit. Iskoristite svoju platformu protiv Hamasa. Izabrali ste pogrešnu stranu historije", glasio je jedan komentar.

Drugi su mislili da je to samo PR potez.

"To nije humanitarna kriza. To je genocid koji je izvršila vojska koju ste direktno finansirali. Kakvo je ovo PR s***e", napisao je jedan korisnik.

"Humanitarna kriza se zove genocid“, dodao je drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije