Europa preklinje Taylor Swift: 'Molimo te, pomozi nam'

0
Radiosarajevo.ba
Europa preklinje Taylor Swift: 'Molimo te, pomozi nam'
Foto: Instagram / Taylor Swift

Potpredsjednik Europske komisije, Margaritis Schinas, vjeruje da bi američka muzička ikona Taylor Swift mogla biti ključna u poticanju mladih na sudjelovanje na predstojećim izborima za Europski parlament, zakazanim za juni ove godine, izvještava Politico.

Schinas tvrdi da mladi najbolje mogu potaknuti svoje vršnjake na sudjelovanje, a ne povjerenici ili politički dužnosnici. Na konferenciji za novinare u srijedu, izrazio je nadu da će Taylor Swift, koju je magazin Time proglasio osobom godine, podržati ovu inicijativu.

Ovo nije prvi put da Swift pokazuje interes za poticanje političke participacije mladih. Prošlog septembra, pokušala je potaknuti svojih 272 miliona pratitelja na Instagramu da se registriraju za glasovanje, rezultirajući s više od 35.000 novih registracija prema Vote.org-u, što je povećanje od 23 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Karijera Taylor Swift proteže se kroz dva desetljeća, obilježena brojnim muzičkim hitovima, priznanjima i utjecajem na kulturu, piše Politico.

Unatoč ranijim naporima da se suzdrži od političkih izjava, Swift je 2018. podržala demokrata Phila Bredesena u izborima u Tennesseeju te je 2022. izrazila nezadovoljstvo odlukom Vrhovnog suda SAD-a o pobačaju.

Schinas je istaknuo da Taylor Swift započinje europski dio turneje u proljeće, s nastupom u Parizu 9. maja - na Dan Europe, neposredno prije izbora zakazanih između 6. i 9. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije