Elton John i Jennifer Lopez na koncertu Global Citizen za spas planeta

3
Radiosarajevo.ba
Elton John i Jennifer Lopez na koncertu Global Citizen za spas planeta
Foto: EPA-EFE / Najveće svjetske zvijezde na koncertu Global Citizen

Elton John je sinoć u Parizu pod pokroviteljstvom nevladine organizacije Global Citizena pjesmom "Rocket Man" održao koncert i skrenuo pažnju javnosti na ugroženost planeta.

Elton John je zatim redao "Tiny Dancer", "This Is Your Song", "Rocket Man", "After All" u duetu s Charliejem Puthom (singl s budućeg albuma), koje je prekidao humanitarnim porukama.

Sir Elton, kojemu su 74 godine i uskoro ga očekuje operacija kuka zbog koje će odgoditi svjetsku turneju, zauzeo se tako za to da "niko ne bude ostavljen na rubu puta" u ovo vrijeme zdravstvene krize, pozivajući na "pravedan pristup" cjepivu posvuda u svijetu.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Besprijekornog glasa, s ružičastim naočalama, Elton John je u Parizu nastupio pred 20.000 ljudi koji su besplatne ulaznice dobili tako što su se obavezali da će na društvenim mrežama prosljeđivati poruke Global Citizena.

Koncerti su predviđeni i u drugim velikim svjetskim gradovima.

U New Yorku nastupili su Coldplay, Jennifer Lopez i Lizzo. Među visokim gostima u Central Parku trebaju biti princ Harry i Meghan.

Najveće svjetske zvijezde na koncertu Global Citizen - undefined

Foto: EPA-EFE: Najveće svjetske zvijezde na koncertu Global Citizen

Organizator događaja je Global Citizen, nevladina organizacija koja se predstavlja kao "pokret zauzetih građana".

Djelo je to Hugha Evansa, Australca za kojeg New York Times piše da je "čudo u svijetu filantropije".

Global Citizen redovito organizira velike skupove, poput "Vax Livea" proljetos u Los Angelesu, koncerta potpore cijepljenju protiv covida-19 i protiv dezinformiranja.

Na pozornici su nastupili Jennifer Lopez i Foo Fighters, a američki predsjednik Joe Biden, papa Franjo, glumci Ben Affleck i Sean Penn poslali su video poruke.

Koncert možete pratiti UŽIVO na ovom linku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije