Elon Musk ispalio na Twitteru: Kupujem Manchester United

1
Radiosarajevo.ba
Elon Musk ispalio na Twitteru: Kupujem Manchester United
Foto: Arhiv/EPA-EFE / Elon Musk

Glavni izvršni direktor SpaceX-a i Tesle Elon Musk objavio je na društvenoj mreži Twitter da kupuje engleski nogometni klub Manchester United pa nekoliko sati kasnije ustvrdio da mu je stand-up komedija "drugi posao", piše The Guardian.

"Kupujem Manchester United, nema na čemu", napisao je Musk na Twitteru.

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

"Stand-up komedija moj je drugi posao", dodao je Musk pet sati nakon originalne objave.

"Crveni vragovi" trenutno proživljavaju veliku krizu. Prošle ih je subote Brentford porazio s visokih 4:0, portugalski napadač Cristiano Ronaldo želi napustiti klub, a ideja nizozemskog trenera kluba Erica ten Haga da se napadi grade od obrane za sada nije pala na plodno tlo.

Sprema li se transfer bomba: Cristiano Ronaldo potpisuje za turskog velikana?

Sprema li se transfer bomba: Cristiano Ronaldo potpisuje za turskog velikana?

Iako su se u engleskoj Premier ligi odigrala tek dva kola, United se trenutno nalazi na posljednjem mjestu tablice. Klub do sada nije osvojio nijedan bod, a ima gol razliku 1:6.

Musk na Twitteru nije komentirao ništa od toga već je samo u svom stilu ispalio da će kupiti klub te da bi svi simpatizeri kluba trebali pozdraviti tu njegovu odluku.

Mnogi korisnici Twittera ukazali su na to da je Musk obećao kupiti sam Twitter te da je kupovina propala u junu ove godine. Uz to, direktor Tesle i SpaceX-a više se puta hvalio da će kolonizirati planet Mars te da će podići natalitet na Zemlji.

Određeni kontingent navijača "Crvenih đavoli" nije zadovoljan s trenutnim vlasnicima kluba, američkom porodicom Glazer. Nekoliko je nezadovoljnih stoga na Twitteru ustvrdilo da će prigrliti novog vlasnika, dok je druge Muskova tvrdnja prilično zbunila.

United nije komentirao Muskov tweet.

Prema pisanju časopisa Forbes u maju 2022. godine, Manchester United vrijedi 4,6 milijardi američkih dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije