Ellen DeGeneres u suzama na dodjeli priznanja u Bijeloj kući

Radiosarajevo.ba
Ellen DeGeneres u suzama na dodjeli priznanja u Bijeloj kući
Predsjednik SAD-a Barack Obama jučer je u Bijeloj kući uručio Predsjedničke medalje slobode 21 osobi koji su značajno doprinijeli nacionalnim interesima, miru u svijetu te kulturnim i drugim poduhvatima.

Riječ je o najvišem civilnom odlikovanju u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo je posljednji put da Obama u ime predsjednika SAD-a dodjeljuje ovo priznanje.

Ovogodišnji dobitnici medalje su košarkaši Kareem Abdul-Jabbar i Michael Jordan, filantropi Bill i Melinda Gates, glumci Robert De Niro, Tom, Hanks, Robert Redford i Cicely Tyson, glazbenici Diana Ross i Bruce Springsteen, aktivistica Elouise Cobell, komičarka Ellen DeGeneres, fizičar Richard Garwin, arhitekt Frank Gehry, matematičarka Margaret H. Hamilton, radijski spiker Vin Scully...

Prilikom dodjele priznanja Obama je posebno istaknuo hrabrost Ellen DeGeneres koja je prije 20 godina javno priznala da je lezbijka.

U videu se jasno vidi koliko je Ellen emotivno doživjela ovo priznanje i riječi predsjednika Obame.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije