Dobitnica Oscara ispred suda dočekala producenta koji je seksualno zlostavljao

Radiosarajevo/Anadolija
Dobitnica Oscara ispred suda dočekala producenta koji je seksualno zlostavljao
Brojne poznate glumice ispred Suda u New Yorku dočekale su producenta Harveya Weinsteina koji je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje oko 100 žena, uglavnom iz filsmke branše.

Najzvučnije ime bila je Oskarovka Marisa Tomei, a ispred i u sudnici bile su i Amber Tamblyn, Michelle Hurd, Kathy Najimy, Jennifer Espsito…

Inače, sud u New Yorku je danas odbacio zahtjev o odbacivanju optužbi za silovanje i zlostavljanje koje se stavljaju na teret američkom producentu Harveyu Weinsteinu.

Sud je odlučio da bude nastavljeno suđenje bivšem holivudskom mogulu. Sudija James Burke je istakao da će 7. marta biti održano preliminarno saslušanje.

Benjamin Brafman, Weinsteinov advokat, po izlasku iz suda novinarima je kazao da je sudska odluka "razočaravajuća". Tužioci su istakli da postoji dovoljno dokaza za nastavak sudskog postupka.

Inače, u junu ove godine na njujorškom Vrhovnom sudu je počelo suđenje Weinsteinu nakon što je protiv njega podignuta optužnica za silovanje i zlostavljanje. Američkom producentu prijeti kazna i do 25 godina zatvora.

Od skoro stotinu žena koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje, najmlađa javno poznata žrtva je 16-godišnja djevojčica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije