Djetinjstvo Roberta Cavallija bilo je pakao: Oca mu ubili, a zbog bolne tragedije nije pričao dugo

0
Radiosarajevo.ba
Djetinjstvo Roberta Cavallija bilo je pakao: Oca mu ubili, a zbog bolne tragedije nije pričao dugo
Foto: EPA / Roberto Cavalli

Modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je u petak, 12. aprila, u 84. godini nakon duge bolesti. Vijest o smrti objavljena je na njegovom Instagram profilu, a mnoge svjetske zvijezde danas se opraštaju od Cavallija na društvenim mrežama.

Slavni dizajner rođen je 1940. u Firenci, a zbog smrti oca nije pričao do 18. godine. "Nisam imao lako djetinjstvo. Moj otac je bio s Nijemcima u julu 1944., u napadu na Castelnuovo dei Sabbioni. Bio je geodet, radio je u rudniku u Valdarnu...Nisam progovorio do svoje 18. godine. Ipak, život mi je bio naklonjen i nagrađen sam za sve", rekao je tada.

Život mu je obilježila ljubav s 45 godina mlađom Sandrom Nilsson. Unatoč velikoj razlici u godinama, uvijek su isticali da su veliki oslonac jedno drugome i da uživaju u ljubavi. Hirove i želje svoje ljubavnice uvijek je ispunjavao i nikada na njoj nije štedio. Prošle godine su dobili sina.

Vojnik EUFOR-a poginuo tokom šetnje kod Travnika

Vojnik EUFOR-a poginuo tokom šetnje kod Travnika

Sandri je to bilo prvo dijete, a Robertu šesto. Dali su mu ime Giorgio po Robertovu ocu.
"Beba, koja je rođena prije sedmicu dana u Firenci je divna i bilo je stvarno emotivno vidjeti ga odmah nakon što se rodio.

Ime mu je Giorgio, kao i njegovom djedu, mom ocu kojeg su nacisti strijeljali kad sam imao četiri godine", izjavio je Roberto za magazin Novella 2000. Ta je vijest šokirala mnoge jer je Roberto od Sandre stariji 45 godina.

Preminuo slavni italijanski dizajner Roberto Cavalli

Preminuo slavni italijanski dizajner Roberto Cavalli

Prije Sandre, Cavalli je ljubio austrijsku modnu dizajernicu Evu Düringer koja se takmičila na izboru za Miss Austrije, a na kojem je Cavalli bio sudac. Ubrzo su se zaljubili, a zajedno imaju troje djece. Dizajner ima i dvoje djece iz prvog braka sa suprugom Silvanellom Giannoni.

Ipak, sreću je pronašao tek sa Sandrom, a zajedno su bili od 2008. godine.  Pričalo se i kako mu Sandra mijenja pelene i da je on s njom samo kako bi ga njegovala. Kako piše Daily Mail, dizajner je iz zahvalnosti kupio partnerici privatni otok u njezinoj rodnoj zemlji, Švedskoj, na kojem se nalazi luksuzna vila s četiri spavaće sobe, bazenom, terenom za golf... Košta oko tri miliona eura, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije