Dirljive uspomene: Prinčevi William i Harry otvorili dušu

Radiosarajevo.ba
Dirljive uspomene: Prinčevi William i Harry otvorili dušu
Uoči 20. godišnjice tragične pogibije voljene britanske princeze, HBO je snimio novi dokumentarni film "Diana, Our Mother: Her Life and Legacy".

Ono po čemu se ovaj film razlikuje od svih ostalih snimljenih je taj što se njeni sinovi, prinčevi William i Harry, prvi put pred kamerama prisjećaju svoje majke i odrastanja s njom.

Milioni ljudi širom svijeta sjećaju se bajkovitog kraljevskog vjenčanja u katedrali St Paul, kada su se vjenčali princ Charles i Diana.

No, nisu zaboravili ni tužnije dane i nesretnu princezu koja je živjela "zarobljena" u kavezu budući da ih je, kako je izjavljivala, "bilo troje u braku".

Ipak, za dvojicu svojih sinova, Williama i Harryja, bila je najbolja mama, koja je, na veliku žalost svih, prerano otišla.

HBO je ove subote pustio trailer novog dokumentarnog filma Diana, Our Mother: Her Life and Legacy, povodom 20. godišnjice tragične pogibije britanske princeze.

U tom dokumentarcu svoju ispovijest i sjećanje na majku iznose upravo William i Harry, kojima je to prvi put da zajedno, i to javno, pričaju o njoj.

U njemu je princ Harry otkrio:

"Ovo je prvi put da nas dvojica sjedimo zajedno i pričamo o mami. Bila je naša mama i još uvijek je naša mama. Davala nam je nesebičnu ljubav."

Obojica su priznala kako je s Dianom bilo i više nego zabavno odrastati, iako se morala držati protokola i pravila kraljevske porodice.  

"Obožavala je zabavljati se i smijati se. Shvatala je i itekako znala da postoji i normalan život izvan zidova palače", dodao je Harry.

U jednom od snimljenih kadrova, braća sjede za stolom i prelistavaju albume s fotografijama iz djetinjstva. Tada su se prisjetili i nekih najljepših trenutaka odrastanja.

"Vjerovao ili ne, na ovoj smo fotografiji i ti i ja. Ti si u maminom trbuhu", rekao je William. 

Cijeli dokumentarni film dat će novo viđenje princeze Diane s mnogim privatnim i intimnim osvrtima njenih sinova, prijatelja i porodice, od kojih su mnogi tek prvi put progovorili. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije