Dino Merlin i Čola će za novogodišnji nastup u Dubrovniku uzeti šokantne cifre i oboriti sve rekorde

5
Radiosarajevo.ba
Dino Merlin i Čola će za novogodišnji nastup u Dubrovniku uzeti šokantne cifre i oboriti sve rekorde
Foto: Anadolija / Dino Merlin oduševio sve u Beogradu

Zdravko Čolić će za doček 2024. na dubrovačkom Stradunu dobiti čak 130.000 eura, prenose mediji.

Prema Kuriru, riječ je o daleko najvećem iznosu koji je neki pjevač dobio za nastup u novogodišnjoj noći u Hrvatskoj.

"Dragi prijatelji, veselim se Dubrovniku, dočeku Nove godine na Stradunu, najljepšoj pozornici na svijetu! Voli vas i pozdravlja Zdravko Čolić", poručio je pjevač kada je objavljeno da će povodom Nove godine nastupiti u Dubrovniku.

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, magični Dino Merlin će za doček Nove 2024. godine nastupiti u prestižnom hotelu Rixos Premium u Dubrovniku. 

Kako smo uspjeli saznati, u hotelu Rixos prodati su skoro svi aranžmani za novogodišnji doček sa Dinom Merlinom.

Kako je portal Radiosarajevo.ba već pisao, cijena paketa plavi stol za dvije osobe za tri noćenja iznosi 1.550 eura. Noćenje za dijete do 12 godina je gratis. 

Paket crveni stol za dvije osobe je 1.575 eura (10 posto popusta), a iznosi 1.750 eura. Paket ljubičasti stol je trenutno 1.950 eura. Noćenje za dijete je i u sklopu ovih paketa gratis.

"U ponudu je također uključena svečana večera (piće uz večeru se plaća), afterparty s DJ-om, novogodišnja lutrija, dječiji doček Nove godine uz animacijski program i buffet večeru, zabavno - muzički program 30. decembra i 1. januara u Sports Baru, novogodišnji brunch...", kaže Sandra Urlić, direktorica prodaje u Rixos Premium hotelu za naš portal.

Dino Merlin za Novu 2024. pjeva u Rixos hotelu
Foto: Privatni album : Dino Merlin za Novu 2024. pjeva u Rixos hotelu

Podsjetimo, Dino Merlin je i prošle 2022. godine nastupio u istom hotelu te oduševio prisutne fenomenalnim nastupom.

Pogledajte najavni video spektakla Dine Merlina u Rixos Premium hotelu u Dubrovniku za doček Nove 2024. godine:

Inače, nastup Vlade Georgieva se istaknuo kao najskuplji provod Nove godine u regiji, pošto će oni koji žele ući u Novu godinu s ovim kantautorom morati izdvojiti čak 500 eura po osobi.

Što se tiče dočeka Nove godine i izvođača koji će nas uvesti u 2024. godinu, u Splitu će u najluđoj noći u godini kao glavna zvijezda nastupit Doris Dragović, a podršku će joj pružiti i Kuzma & Shaka Zulu te reper Grše.

U Poreču će Novu godinu čekati Petar Grašo i s publikom pjevati "Voli me", "Ako te pitaju", "Volim i postojim...". U Rijeci, na Korzu, nastupa Zlatan Stipišić Gibonni, a Riječani, koji se živo sjećaju veličanstvene atmosfere koju je splitski muzičar napravio na ispraćaju 2017. godine. U Puli će 2023. godinu ispratiti s Indirom Levak i Vojkom V, dok će u Rovinju nastupiti Dubioza kolektiv, koji su ljetos u Areni proslavili dvadesetu godišnjicu karijere.

U Zadru je Ivica Sikirić Ićo na Narodnom trgu, a Joško Čagalj Jole na Trgu Petra Zoranića. Željko Joksimović pjevat će u Mostaru, Matija Cvek na Silvestrovo će nastupiti u Vukovaru.

U Sarajevu se za doček Nove godine priprema posebna priča, a nastupaju tri sarajevska benda: Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Bombaj štampa i uvijek zanimljivi Laka.

Aleksandra Prijović, nakon pet prodanih zagrebačkih Arena, navodno podigla svoj honorar za novogodišnji nastup, pa će, prema pisanju srbijanskih medija, snaha Lepe Brene (koja će za Novu pjevati u Baru) u Beogradu nastupati za 50.000 eura, a ne za 40.000, kako je isprva bilo planirano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije