Diddy na udaru novih tužbi. Reper rekao maloljetniku: 'Ovo je obred kako bi postao muzička zvijezda'

0
Radiosarajevo.ba
Diddy na udaru novih tužbi. Reper rekao maloljetniku: 'Ovo je obred kako bi postao muzička zvijezda'
Foto: EPA - EFE / Sean "Diddy "Combs

Novi tužbe protiv Seana "Diddy" Combsa podnesene su u ponedjeljak, 14. oktobra. Američki reper se optužuje za silovanje žena, seksualno zlostavljanje muškaraca i zlostavljanje 16-godišnjeg dječaka.

Protiv hip-hop mogula podneseno je najmanje šest tužbi federalnom sudu na Manhattanu. Tužbe su podnesene anonimno, dvije su podigle NN žene, a četiri NN muškaraca.

Oni su, kako njihovi advokati kažu, dio grupe od više od 100 navodnih žrtava koje tek treba da prijave sudu optužbe protiv Combsa, koji je prošlog mjeseca uhapšen zbog trgovine ljudima, piše RSE.

Reakcija Igora Stojanovića na Schmidtovu izjavu: "Zločin i odbrana zemlje nikada neće biti isto"

Reakcija Igora Stojanovića na Schmidtovu izjavu: "Zločin i odbrana zemlje nikada neće biti isto"

Jedan od muškaraca koji je podnio tužbu živi u Sjevernoj Karolini, navodi da mu je Combs milovao genitalije kada je imao 16 godina na jednoj od "bijelih zabava" repera u Hamptonsu na Long Islandu 1998.

Ova osoba tvrdi da je tokom razgovora o mogućem prodoru u muzičku industriju, Combs iznenada naredio tadašnjem tinejdžeru da spusti pantalone. Prema tužbi, Combs mu je objasnio da je to obred kako bi postao muzička zvijezda, i pitao je tadašnjeg tinejdžera: "Zar ne želiš da uđeš u posao?".

Muškarac je naveo da je pristao zbog straha, anksioznosti i pozicije moći sa koje je Combs nastupio, a da je tek kasnije shvatio da je ono što se dogodilo seksualni napad.

Druge tužbe podnesene u ponedjeljak američkom Okružnom sudu na Manhattanu odnose se na silovanje, prisilni oralni seks i drogiranje u cilju onesposobljavanja žrtava.

Jedna žena ga tuži da ju je silovao u zaključanoj hotelskoj sobi 2004. godine nakon što je pozvao nju i prijatelja tamo na zabavu, dao im piće i rekao im da šmrču kokain.

Žena, koja je tada bila brucošica, tvrdi da je Combs prisiljavao i njenog prijatelja na oralni seks nad njim, te je navela da je rekao da će ih oboje ubiti ako se ne povinuju zahtjevima.

Druga žena, pak, navodi da ju je Combs napao i silovao u kupatilu 2005. na zabavi za pokojnog repera Biggieja Smallsa. Ona tvrdi da ju je Combs uveo u kupatilo da razgovaraju nasamo, a zatim je počeo neočekivano da je ljubi. Kada je pokušala da se izvuče, kako kaže, udario joj je glavu o zid, od čega je pala na pod. Rekla je da je pokušala da pobjegne, ali ju je Combs ponovo udario i silovao.

Nakon toga, dalje navodi, Combs je nonšalantno namjestio svoju odjeću i rekao joj: "Bolje nikome da bisi rekla o ovome ili ćeš nestati".

Poznat termin suđenja P. Diddyju: Ovo mu se neće svidjeti

Poznat termin suđenja P. Diddyju: Ovo mu se neće svidjeti

U drugoj tužbi, muškarac koji je radio kao obezbjeđenje na Combsovoj zabavi u Hemptonsu 2006. godine, tvrdi da mu je dao alkoholno piće u koje je pomislio da je ubačena droga od čega se osjetio jako loše. Muškarac navodi da ga je Combs zatim gurnuo u kombi i seksualno napao.

U drugim tužbama koje su podnesene u ponedjeljak, Combs je optužen da je 2008. godine primorao muškarca na oralni seks u magacinu ogromne robne kuće na Manhattanu i da je seksualno napao muškarca na zabavi u oktobru 2021.

Ovaj drugi muškarac, koji sumnja da mu je ubačena droga u piće i da zato nije bio u mogućnosti da se brani, prisjeća se da ga je više muškaraca napalo i jasno se sjeća da je vidio Combsa iznad sebe, golog, u jednom trenutku tokom napada, navodi se u njegovoj tužbi.

Do ponedjeljka, Combs je bio optužen samo u građanskim parnicama i u jednog krivičnoj tužbi za seksualne aktivnosti sa odraslima.

Combsovi advokati i drugi predstavnici nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije