DiCaprio osniva američki Fond za hranu, Oprah donira deset miliona dolara

Radiosarajevo.ba
DiCaprio osniva američki Fond za hranu, Oprah donira deset miliona dolara
Screenshot / Winfrey/DiCaprio

Holivudski glumac Leonardo DiCaprio osniva američki Fonda za hranu, koji je već prikupio 12 miliona dolara za pomoć zajednicama koje su pogođene koronavirusom.

Organizacija je u četvrtak objavila kako će sredstva biti usmjerena za pomoć obiteljima s niskim primanjima, starim osobama, obiteljima sa sniženim primanjima za vrijeme pandemije i obiteljima čija djeca su korisnici besplatnih obroka u školama. Prehrambeni fond sarađivat će s humanitarnim organizacijama World Central Kitchen i Feeding America.

"U vrijeme potrebe, tanjir hrane istovremeno je i vitalna prehrana i poruka nade od zajednice da nam je stalo i da smo ovdje kako bismo bili sigurni da će sutra biti bolje stvari", rekao je José Andrés, osnivač World Central Kitchen, prenosi Hina

Uz DiCaprija, jedna od osnivačica Fonda je i filantropistica Laurene Powel Jobs. Prve višemilionske priloge Fondu su uplatile kompanije Apple i Ford Fondation, prenosi AP. 

Filantropistica Oprah Winfrey je saopćila da donira deset miliona dolara za ljude koji su ugroženi pandemijom COVID-19. Najavila je da će milion dolara dati Fondu DiCapria i Powel, a preostalih devet miliona dolara sličnim humanitarnim organizacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije