Deen se prisjetio nastupa na Euroviziji: 'Bosna i Hercegovina mi je dala nevjerovatnu čast...'

2
Radiosarajevo.ba
Deen se prisjetio nastupa na Euroviziji: 'Bosna i Hercegovina mi je dala nevjerovatnu čast...'
Foto: Eurovision.tv / Deen na Euroviziji 2004. godine

Fuad Backović Deen se danas, 6. marta, prisjetio svog nastupa na Euroviziji 2004. godine u Istanbulu. 

U objavi na X.com, Deen se odlučio zahvaliti svima koji su omogućili njegov nastup na izboru za najbolju pjesmu u Europi. 

"Na današnji dan prije tačno 20 godina, 6. marta 2004., moja predivna domovina Bosna i Hercegovina mi je pružila privilegiju da predstavljam svoju zemlju na Euroviziju u predivnom Istanbulu po prvi put, a zajedno smo odabrali legendarnu pjesmu In the Disco.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Vrlo hrabar izbor pjesme, koncepta i izvedbe za to vrijeme. Imao sam samo 21 godinu i bio sam jedan od najmlađih takmičara te godine. Čak i nakon svih ovih godina, In The Disco još uvijek ima veliku važnost i svira svake godine na Eurosongu! Bili smo među 10 najboljih izvedbi te Eurovizije i do danas jedan od najboljih rezultata za moju zemlju!

Kasnije sam imao nevjerovatnu čast da ponovno predstavim svoju zemlju na Euroviziji 2016. u Stockholmu, Švedska. Hvala Vesni Pisarović na pisanju ove remek-djela, i hvala Vesni Andre Zaimović na tome što je bila izvanredan vođa i mentor. Ponosan sam, zahvalan i ponizan", objavio je Deen. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije