Četverogodišnji britanski princ George prvi put sjeo u školsku klupu

Anadolija/Radiosarajevo.ba
Četverogodišnji britanski princ George prvi put sjeo u školsku klupu
Britanski princ George danas je prvi put sjeo u školsku klupu, a u školu ga je doveo otac princ William.

Kraljevski dvor je saopćio da je četverogodišnjeg princa Georgea ispred škole Thomas’s Battersea dočekala direktorica Helen Haslem koja ga je uzela za ruku i zajedno s princem Williamom uvela u školu.

Na objavljenim fotografijama snimljenim ispred škole se vidi kako princ George u tamnoplavoj uniformi ulazi u školu u kojoj godišnja školarina za predškolski uzrast košta 18.000 funti (20.000 eura).

George je treći u redu nasljeđivanja britanske krune iza svog oca Williama i djeda Charlesa.

Njegova mlađa sestra Charlotte ima dvije godine, a majka Kate, vojvotkinja od Cambridgea čeka treće dijete i zbog jutarnjih mučnina nije mogla sina otpratiti do škole. Očekuje se da Kate bude tu ispred škole u popodnevnim satima i dočeka sina po završetku nastave.

Thomas’s Battersea je osnovna škola smještena u zgradi nekadašnje jezičke gimnazije na jugozapadu Londona. Smještena je u prestižnoj četvrti u kojoj žive mnoge bogate i ugledne britanske porodice, a princ George će biti među najmlađim u razredu u kojem će predškolsku nastavu pohađati 22 djece.

On će imati vlastitu uniformu sa ispisanim imenom na njoj, kao i posebnu klupu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije