Četiri tragedije obilježile su život Johna Travolte: 'Umrla je u njegovom naručju'

0
Radiosarajevo.ba
Četiri tragedije obilježile su život Johna Travolte: 'Umrla je u njegovom naručju'
Foto: Instagram / John Travolta s porodicom

Glumac John Travolta u petak slavi 68. rođendan. I dok su žene širom svijeta za njim uzdisale, a muškarci željeli biti poput njega, John se borio s gubitkom tri žene koje su oboljele od raka dojke, iznenadnom smrću sina i problemima sa samopouzdanjem.

Travolta je odrastao u predgrađu New Jerseya, gdje mu je njegova majka Helen usadila strast za pjevanjem, plesom i glumom. Bio je najmlađi od šestero braće i sestara, imao je blagi duh i krhkost koja se prepoznavala od malih nogu pa je njegova majka imala potrebu brinuti se o njemu.

Imao je samo 16 godina kada je napustio školu i počeo glumiti. Otkrio ga je agent kojem se svidio njegov dobar izgled, smisao za humor i inteligencija.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

John je na početku karijere bio u vezi s glumicom Dianom Hyland, koja je bila 18 godina starija od njega. U svemu ju je oponašao, a ona mu je bila velika podrška.

U trenutku kad je John snimao 'Groznicu subotnje večeri', glumici je dijagnosticiran rak dojke. Diana je podvrgnuta mastektomiji, ali, rak joj se proširio po cijelom tijelu i samo tri mjeseca nakon dijagnoze je umrla.

Zapravo je umrla u njegovom naručju. A onda je morao sjesti u avion i otići u New York snimati 'Groznicu subotnje večeri' kao da se ništa nije dogodilo', rekao je Wensley Clarkson koji je o njemu napisao biografiju.

Travoltine kolege rekle su da je u pauzama između snimanja izgledao poput zombija. Ubrzo je bio nominiran za Zlatni globus i Oskara, nastavio je naporno raditi kako bi sve zaboravio, ali nije znao da jedna druga njemu bliska žena vodi bitku za zdravlje.

Njegova majka Helen otkrila je da ima rak dojke, ali je odlučila to ne reći sinu. Znala je kroz što je prošao s Dianom pa nije htjela proći kroz isto samo 18 mjeseci nakon što je ona umrla.

Njena želja je bila da ga zaštiti. Međutim, bolest nije dugo mogla skrivati pa je John ubrzo saznao strašnu istinu. Posjećivao ju je skoro svaki dan, pjevao joj i pokušavao je oraspoložiti na sve moguće načine. Nakon osam mjeseci, Helen je umrla i ostavila ogromnu prazninu u njegovom životu.

Poslije toga glumac se još više posvetio poslu, ali filmovi u kojima je glumio polako su izlazili iz mode. Također, počinio je i dvije velike pogreške odbivši uloge u filmovima 'Američki žigolo' i 'Oficir i džentlamen', ulogama kojima je veliku slavu stekao glumac Richard Gere. Izgubio je volju da se bori za uloge pa je upao u krug loših filmova

Ubrzo ga nitko nije htio angažirati jer su smatrali da donosi lošu sreću. Karijera mu je toliko propala da je razmišljao da prestane glumiti te se posveti pilotiranju, piše Story.hr.

Na filmsko platno se 90-ih vratio u velikom stilu te mu je karijera ponovno krenula ulaznom putanjom. Činilo se kako su mu se zvijezde napokon poklopile i u privatnom životu. Oženio je Kelly Preston i par je dobio troje djece. Međutim, život mu je spremio još udaraca.

Njegov sin Jett, koji je imao samo 17 godina, iznenada je preminuo nakon što je pao u kupaonici i udario glavom u kadu. Travolta je kasnije rekao da je to 'najgora stvar koja se ikome može dogoditi' te da se svakodnevno bori protiv depresije koja je nastala nakon tog stravičnog gubitka.

I baš kad je ponovno počeo stajati na noge doživio je i četvrtu tragediju. Njegova supruga Kelly otkrila je da boluje od raka dojke te preminula u 58. godini života.

Njegova kćer Ella nedavno je objavila svoju prvu pjesmu, a ponosni John je na svom Instagramu podijelio tu vijest te potaknuo svoje pratitelje da poslušaju pjesmu.

Nakon nekoliko godina pauze glumac će se pojaviti i u novom filmu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije