Carla Bruni šokirala javnost priznanjem o borbi sa zloćudnom bolesti: "Imala sam sreće"

0
Radiosarajevo.ba
Carla Bruni šokirala javnost priznanjem o borbi sa zloćudnom bolesti: "Imala sam sreće"
Foto: Društvene mreže / Carla Bruni

U duhu mjeseca podizanja svijesti o raku dojke, Carla Bruni (55) šokirala je javnost prvim javnim priznanjem vlastite borbe sa zloćudnom bolesti.

"Prije četiri godine dijagnostifikovan mi je rak dojke. Operacija, radioterapija, hormonska terapija – prošla sam kroz sve uobičajane tretmane liječenja ovog tipa raka. Ali imala sam sreće, moj rak još uvijek nije bio agresivan", podijelila je Bruni, pa u nastavku pojasnila daljnji tok događanja.

"Nije postao agresivan jer nije imao vremena za to. Svake godine, na isti dan, išla sam na mamografiju. Da to nisam učinila, danas ne bih imala lijevu dojku", napisala je.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Ovo je prvi put da je bivša manekenka i pjevačica govorila o svojoj borbi protiv agresivnog neprijatelja, a za svojih 805 hiljada pratitelja isključila je mogućnost komentarisanja iste objave.

Naravno, mnogi obožavatelji i dalje su pronašli mogućnosti da voljenoj Bruni pruže podršku i zahvale na inspirativnoj ispovijesti. U nastavku objave, i sama je rekla da joj je upravo to bio cilj.

"Ne pišem o ovome kako bih vam iznijela detalje svoje bolesti. Dugo sam se dvoumila prije nego što sam uopće odlučila podijeliti ovo. Ne, razlog zašto ovo dijelim je kako bih prenijela poruku: Obavite mamografiju svake godine. Napravite mamografiju. Vaši životi ovise o tome", napisala je za kraj.

Podsjetimo, Carla je od 2008. godine u braku s francuskim političarem i bivšim francuskim predsjednikom, Nicolasom Sarkozyjem, a zajedno su dobili kćer Giuliju. Njihova veza je 'podigla puno prašine' jer su mnogi smatrali da je Bruni nedostojna da bude prva francuska dama, ali oni se nisu obazirali na kritike i sve su preživjeli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije