Camilla Parker dala savjete Kate Middleton: 'Ovako možeš zadržati princa...'

2
Radiosarajevo.ba
Camilla Parker dala savjete Kate Middleton: 'Ovako možeš zadržati princa...'
Foto: Printscreen / YouTube / Camilla i Kate

Članovi kraljevskih porodica moraju se pridržavati brojnih pravila, od toga što smiju i ne smiju obući za određena događanja do toga koju će kraljevsku titulu nositi.

Isto se tako vjeruje da će pridošlice, novi članovi koje britanski dvor smatra prikladnima i dobrodošlima dobiti ne samo obuku od dvorskih službenika nego i savjete od samih pripadnika porodice o poželjnom ponašanju.

Tako se, primjerice, vjeruje da je kraljica Elizabeta II., glavom i krunom, princezi Kate Middleton davala privatne lekcije o etiketi. A ako je vjerovati hroničaru kraljevske porodice, piscu Robertu Laceyu, Camilla Parker je također imala nekoliko savjeta za Kate, već tokom prvih dana njene romanse s princem Williamom, dok su oboje bili na Uiverzitetu St Andrew.

Privremene izmjene u saobraćaju tokom vikenda u Sarajevu: Evo koje ulice će biti zatvorene

Privremene izmjene u saobraćaju tokom vikenda u Sarajevu: Evo koje ulice će biti zatvorene

Njen glavni savjet bio je vrlo konkretan, mada nimalo lak za slijediti: uskladiti svaki aspekt svog života s Williamovim. Uh! U biografiji kraljevske porodice 'Battle of Brothers', Lacey je napisao: "Camilla Parker je povjerila Kate tajnu kako zadržati princa rebukiranog prinčevskim obavezama: "Uskladi svoj raspored - pa, zapravo cijeli svoj život - s njegovim."

No očito je Kate bilo nemoguće slijediti Camillin savjet jer je, kako Robert Lacey kaže, Williamov raspored bio "nemoguć" - čim su oboje diplomirali, na njega su se srušile brojne kraljevske dužnosti.

Kraljevski botanički vrt Kew u Londonu: Najstariji i jedan od najvažnijih u svijetu

Kraljevski botanički vrt Kew u Londonu: Najstariji i jedan od najvažnijih u svijetu

Prema njegovim riječima, Kate je mogla samo sjediti kod kuće i gledati to - ali imala je "rezervni plan" u slučaju da William odustane. I tu Lacey postaje stvarno zločest...

Piše: "Dok je Katein srednjoročni do dugoročni cilj bio prilično jednostavan, odvesti Williama u lisičinama do oltara, u tom je trenutku morala osmisliti vlastitu neovisnu karijeru kao kamuflažu. To je bila stvar i osobne i javne taktike. Gospođi Kate Middleton ne bi ni u kojem pogledu pomoglo da je izgledala i najmanje potrebito. I naravno, postojala je zamisliva mogućnost, da bude ostavljena!"

Nakon diplome Kate je (zato?) radila u kompaniji svojih roditelja koja se bavi opremom i rekvizitima za partyje, a nakon toga je za britanski modni lanac Jigsaw kupovala modne dodatke. Ovu teoriju javnost je napala, a ideju da je Kate Middleton gradila karijeru samo kako bi osigurala muža proglasila sekstičkmom. A jesu li istinite Camilline riječi? Pa, čovjek bi rekao da su moguće i da je Kate Middleton poslušala - i danas je potpuno uživljena i predana stajati uz supruga u obnašanju svih njegovih dužnosti.

A Camilla Parker, danas kraljica supruga čija puna titula (titule!) glasi Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Karlo Filip Artur Juraj, Princ od Walesa i grofica Chestera, Vojvotkinja od Cornwalla, Vojvotkinja od Rothesayja, grofica Carricka, gospa Renfrewa, gospa Otokâ, Princeza Škotske, zna o čemu govori kad govori o "lovu" na princa, piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije