Bruce Springsteen odgađa turneju zbog liječenja: 'Hvala za razumijevanje i podršku'

0
Radiosarajevo.ba
Bruce Springsteen odgađa turneju zbog liječenja: 'Hvala za razumijevanje i podršku'
Foto: Facebook / Bruce Springsteen

Sedamdesettrogodišnji Bruce Springsteen liječi se od čira na želucu.

On će naknadno održati otkazane nastupe, počevši od koncerta zakazanog u JMA Wireless Dome u Syracuseu u New Yorku te neodržanog nastupa u Philadelphiji prije nekoliko sedmica. 

"Naknadno ćemo održati te koncerte, a zatim i još neke", rekao je kantautor obožavateljima u poruci koju je objavio na svojem računu na platformi društvenih medija X, prije poznatoj kao Twitter. "Hvala vam na razumijevanju i podršci".

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Vlasnicima ulaznica za odgođene koncerte rečeno je da će dobiti informacije o pomaknutim terminima.

Odgođeni su nastupi zakazani za 9. septembar u Baltimoreu, 12. i 14. septembar u Pittsburghu, 16. septembra u Uncasvilleu u Connecticutu, i 19. septembra u Albanyju u New Yorku.

Bruce Springsteen se srušio usred nastupa: Obožavatelji ostali u šoku

Bruce Springsteen se srušio usred nastupa: Obožavatelji ostali u šoku

Organizatori Springsteenove sjevernoameričke turneje, koja je počela prošli mjesec i trebala trajati do sredine prosinca, rekli su da se Grammyjem nagrađena muzička zvijezda 'liječi od simptoma peptičkog ulkusa, a odluka je njegovih liječnika da treba odgoditi ostatak svojih septembarskih nastupa'.

Peptički ulkus ili čir na želucu ranica je nastala na sluznici želuca i gornjem dijelu tankog crijeva, a najčešći simptom je bol u želucu, prema klinici Mayo.

Chicago. August 11, 2023. 📸: Rob DeMartin

Posted by Bruce Springsteen on Tuesday, September 5, 2023

Springsteen, rodom iz New Jerseyja koji je stekao nadimak The Boss u ranim godinama svoje karijere u 1970-ima, uvršten je u Rock and Roll Kuću slavnih 1999., a 2022. objavio je svoj 21. studijski album Only the Strong Survive, zbirku obrada klasika R&B i soul muzike, pišu srbijanski mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije