Brooke Shields otkrila da su je silovali: 'Skamenila sam se...'

1
Radiosarajevo.ba
Brooke Shields otkrila da su je silovali: 'Skamenila sam se...'
Foto: EPA / Brooke Shields

Američka glumica Brooke Shields (57) u novome dokumentarcu pod nazivom 'Pretty Baby: Brooke Shields', koji je premijerno prikazan u petak, drugoga dana filmskog festivala Sundance, otkrila je da je bila silovana kao mlada holivudska glumica.

Nije otkrila identitet svog napadača, ali je rekla da se s tim muškarcem, osobom koju je otprije poznavala, sastala nedugo nakon što je diplomirala. Tada je mislila da je riječ o radnome sastanku na kojemu će razgovarati o njezinoj ulozi u novome filmu.

Muškarac ju je poveo u svoj hotel, pod izlikom da će joj iz svoje sobe pozvati taksi, no umjesto toga je nestao u kupaonici, vratio se potpuno gol i napao je, priča.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Glumica Brooke Shields slomila bedrenu kost: "Bez obzira na izazov..."

Glumica Brooke Shields slomila bedrenu kost: "Bez obzira na izazov..."

"Nisam se toliko borila ni odupirala... Samo se sjećam da sam se skamenila. Mislila sam da je jedno moje 'ne' dovoljno. I pritom sam cijelo vrijeme samoj sebi govorila - ostani živa i izađi van", prisjetila se Shields.

Glumica se prisjetila da je, nakon incidenta nazvala svog prijatelja i šefa osiguranja Gavina de Beckera, koji joj je rekao: "To je silovanje". No ona mu je odgovorila kako u to "ne želi u to vjerovati" te dosad nije javno progovorila o incidentu. Priča koju se glumica odvažila objaviti nakon brojnih sličnih priznanja poznatih holivudskih glumica potaknutih pokretom #MeToo, jedan je od nekoliko šokantnih trenutaka u dokumentarcu koji će se emitirati na streaming platformi Hulu u dva dijela.

Prvi dio posvećen je pretjeranoj seksualizaciji koju je Shields doživjela kao djevojčica, nakon objave njezine provokativne golišave fotografije u dobi kad je imala samo 10 godina te nakon uloge dječje prostitutke u filmu "Pretty Baby" u dobi od 11 godina.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije