Britanski gangster nađen s metkom u glavi: "Jeste li mu vidjeli Facebook status?'

0
Radiosarajevo.ba
Britanski gangster nađen s metkom u glavi: "Jeste li mu vidjeli Facebook status?'
Foto: Instagram / Dave Courtney

Pokrenuta je istragao o smrti Britanskog gangstera Dave Courtneya, koji je pronađen mrtav sa jastukom preko lica u dvojoj kući u zamku Kamelot u Londonu. 

Izvori pišu da je tokom fudbalske utakmice koju je gledao sa svojim prijateljima bio je dobrog raspoloženja, a tu noć pili su do ranih jutarnjih sati. 

Njegov prijatelj i stanar Brendan McGirr (57) postao je zabrinut kada je Courtney nije izašao iz njegove spavaće sobe. Otišao je do njega i pronašao ga u krevetu. Ležao je pogođen u glavu i imao je jastuk preko lica, piše Daily Mail.

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Izvori kažu da je gangster nosio rukavice i da je rana od metka bila iz pištolja Glock kalibra 9 mm. To je vrsta oružja uobičajena u kriminalnom podzemlju. U nedjelju se na njegovom profilu X (bivši Twitter) pojavio post u kojem se navodi da je "tragično oduzeo sebi život vatrenim oružjem". A policija istražuje njegovu smrt. 

Prije samo tri mjeseca, Courtney je izveden na sud nakon što je policija pronašla oružje u njegovoj kući. On i prijatelj McGirr optuženi su tada, nakon što je oružje pronađeno. Fotografije su potom objavljene u časopisa. 

Robert De Niro o ulozi oca u 80 godini: "Uživam u svemu, s bebom je sve drugačije"

Robert De Niro o ulozi oca u 80 godini: "Uživam u svemu, s bebom je sve drugačije"

Ali, krajem decembra 2022. godine, kada je lokalna policija posjetila njegovu kuću zbog organizovanih tuča, napravili su izuzetak. Vratili su se pola sata kasnije sa narednikom i identifikovali različito oružje razbacano po njegovom imanju.

Courtney i McGirr kažu da nisu imali pojma da je to ilegalno oružje i da su ga imali godinama. Oni su izvedeni pred sud za prekršaje u Bromliju i optuženi za posjedovanje oružja u julu.

Dave Courtney je odbacio optužbu, a McGirr je priznao krivicu. Optužba protiv Courtneya je kasnije odbačena.

Dan prije smrti, Courtney je na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju na kojoj nosi bijelu košulju, plavi prsluk i crvenu kravatu dok pozira i smije se sa prijateljima.

"Kakav cool dan", napisao je on, uz fotografiju.

At Charlton today . Full works today three course meal and our man James company is Sponser for the game. Billingham communications ......... an wat a cool cool day it's all turning out to be

Posted by Dave Courtney on Saturday, October 21, 2023

Courtney je postao ozloglašen kao utjerivač dugova. On je ranije tvrdio da je na njega pucano, da je izboden i da mu je jednom prilikom skoro odgrižen nos. On se izjasnio da nije kriv u 19 odvojenih suđenja, ali je u januaru 2009. pušten na 18 mjeseci uslovno na sudu u Bristolu, zbog optužbi za posjedovanje municije.

Poznato je da je neko vrijeme proveo u zatvoru Belmarsh.

U posljednje vrijeme postao je pomalo slavna ličnost. Pojavio se u brojnim TV dokumentarcima i niskobudžetnim britanskim gangsterskim filmovima. Također je režirao i producirao svoj film "Pakao za plaćanje", a također je i glumio u njemu.

Objavio je šest knjiga i snimio pjesmu sa škotskim pop-pankerima Mute. Sebe je nazvao Dave Courtney OBE - 'One Big Ego', i ima naslikan portret sebe kao viteza u svojoj kući u južnom Londonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije