Bradley Cooper se 'otvorio' o svom životu: 'Borio sam se s ovisnošću, pio sam i drogirao se'

0
Radiosarajevo.ba
Bradley Cooper se 'otvorio' o svom životu: 'Borio sam se s ovisnošću, pio sam i drogirao se'
Foto: EPA-EFE / Bradley Cooper

Hollywoodski glumac Bradley Cooper (48) poznat po ulogama u Mamurluku (The Hangover), Zvijezda je rođena (A Star is Born) i Snajperisti (American Sniper), nedavno je gostovao u novoj epizodi Running Wild With Bear Grylls, gdje je s poznatim avanturistom razgovarao o životnim izazovima i zdravstvenim problemima. 

U emisiji National Geographica, zajedno su se penjali kanjonom Wyominga, Bear Grylls je objašnjavao najvažnije vještine preživljavanja zime, a glumac je opisao kako je slava i cijeli svijet zabavne industrije uticao na njega kroz više decenija karijere.

Iako je rekao da se nikad nije 'izgubio u slavi', priznao je da je imao poprilično 'razuzdana razdoblja', koja su uključivala konzumiranje alkohola i opojnih sredstava

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

"Moram priznati da mi se posrećilo. Otrijeznio sam se s 29 godina i od tad sam 'čist'. Jako sam sretan i zahvalan", podijelio je. 

Otkrio je i da se borio s ovisnosti o kokainu u ranijim godinama karijere i da je time pokušao riješiti problem niskog samopouzdanja, dok je u isto vrijeme bio izgubljen i osjećao je da mu karijera propada. Ipak, od tog je razdoblja prošlo dosta vremena.

U filmu Zvijezda je rođena iz 2018. je uz Lady Gagu glumio muzičara Jacka, ovisnika o alkoholu i objasnio je kako mu je uloga bila izazovna, ali mu je njegovo iskustvo na neki način i pomoglo.

"Bilo je lakše stvarno 'ući u ulogu', ali hvala Bogu da sam je dobio u razdoblju kad sam bio miran oko svoje prošlosti i stvarno sam se mogao prepustiti. Stvarno sam sretan zbog svih uloga koje sam imao priliku igrati. To je blagoslov i nadam se da ću nastaviti ovako raditi", iskreno je ispričao Cooper. 

U svom najnovijem filmu Maestro, za kojeg potpisuje scenarij i režiju, utjelovit će velikog kompozitora i dirigenta Leonarda Bernsteina. Film stiže na Netflix krajem godine.

Bradley Cooper
Foto: EPA-EFE: Bradley Cooper

Karijera mu je zadnjih godina u usponu, a kroz epizodu s Gryllsom se osvrnuo i na smrt oca, nakon borbe s rakom pluća 2011. godine.

"Dao mi je veliki dar. Umro je u mojim rukama, a vidjeti takav primjer smrtnosti... Nakon toga sam definitivno imao nihilistički stav prema životu", ispričao je i dodao da se sve nekako smirilo kad je shvatio da mora prihvatiti sebe i pokušati pronaći svoj mir.

Za kraj je pričao i o najvažnijoj ulozi u životu, onoj oca svojoj kćerki Lei (6) koju ima s modelom Irinom Shayk.

"Mislim, učiš na greškama. I ja ću ih još sigurno mnogo napraviti i nadam se da će Lea učiti iz njih, a ja ću se truditi biti bolji i rasti svaki dan", zaključio je, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije