Brad Pitt u Formuli 1: Glumac uz bok Lewisu Hamiltonu na utrci F1 za Veliku nagradu Velike Britanije

0
Radiosarajevo.ba
Brad Pitt u Formuli 1: Glumac uz bok Lewisu Hamiltonu na utrci F1 za Veliku nagradu Velike Britanije
Foto: Twitter / Lewis Hamilton i Brad Pitt

Brad Pitt sjest će u bolid Formule 1, odmah do Lewisa Hamiltona i drugih vrhunskih vozača formule na početku utrke za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstoneu, u julu ove godine.

Pitt je uspio isposlovati specijalnu dozvolu da odveze krug za zagrijavanje s vozačima i sve snimi za potrebe filma na kojem trenutno radi. Rizičan je to potez za organizatore, jer bez obzira na sve mjere predostrožnosti, uvijek postoji šansa za probleme, nesreće i štete koje se broje u milionskim iznosima.

Lewis Hamilton, jedan od bivših šampiona i najvećih vozača Formule 1, jedan je od izvršnih producenata filma, preko svoje nove produkcijske kuće Dawn Apollo Films. Cilj producenata je da scene budu što je moguće više uvjerljive.

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

U tom filmu koji još nema naslov, Pitt glumi veterana Formule 1, koji prekida svoju sportsku penziju da bi bio mentor mladom i nadarenom vozaču. Priča ne djeluje baš posebno inovativno, ali u pitanju su veliki igrači, glumački, sportski i financijski, pa treba pričekati s ocjenama i kritikama.

Film, za koji insajderi tvrde da će biti prepun akcije i uzbuđenja kakve garantuje F1, "najbrži cirkus na svijetu", u kina bi trebao stići sredinom 2024. godine.

"Gledateljima koji budu pratili utrku u Silverstoneu bit će neobično i nadrealno gledati kako Brad Pitt predvodi ekipu na stazi", rekao je jedan od tih insajdera koji radi na filmu.

Glumac je poznat kao veliki fan automobilskih utrka, a 2016. godine imao je čast dati znak za start slavne utrke 24 sata Le Mansa u Francuskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije