Bon Jovi i Bryan Adams imaju koronavirus

0
Radiosarajevo.ba
Bon Jovi i Bryan Adams imaju koronavirus
Foto: EPA-EFE / Bon Jovi i Bryan Adams imaju koronu

Roker Jon Bon Jovi i kanadski pjevač Bryan Adams morali su otkazati odvojene koncerte predviđene za subotu navečer zbog pozitivnih rezultata testova na COVID-19 i dio su sve veće grupe izvođača koji su se zarazili unatoč tome što su cijepljeni.

"Jon je potpuno cijepljen i osjeća se dobro", objavio je njegov menadžer.

Muzičar je trebao nastupiti na trodnevnoj manifestaciji Halloween Weekend Getaway u South Beachu na Floridi.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Publika je već počela pristizati na koncerte, svi su morali pružiti dokaz da su negativni na testu ili da su cijepljeni kada je objavljeno da se nastup otkazuje, navodi 7News Miami.

Nije naznačeno hoće li im se vratiti novac za kupljene ulaznice.

Adams je u subotu navečer trebao nastupiti u čast Tine Turner koja je bila jedna od muzičarki primljenih u Kuću slavnih rock'n'rolla, no i on je morao otkazati zbog zaraze.

Adamsov menadžer potvrdio je da je pjevač potpuno cijepljen protiv COVID-19 i da nema nikakvih simptoma.

Umjesto Adamsa u posljednji trenutak uskočio je Keith Urban.

Kada je u proljeće počelo cijepljenje protiv COVID-19 zahvaljujući velikim količinama cjepiva, ponovo su počeli koncerti uživo nakon dugih mjeseci zatvaranja zbog pandemije, javlja Hina

No studije su pokazale da cjepiva, među kojima su ona proizvođača Pfizer-BioNTech, Moderna te Johnson & Johnson, s vremenom gube djelotvornost.

Zbog toga muzička industrija mora pronaći rješenja kako bi održala obnovljene nastupe uživo, a istodobno očuvala sigurnost i izvođača i pratećeg osoblja na turnejama.

System of a Down trebali su nastupiti 22. i 23. oktobra uz Korn, Helmet i Russian Circles na stadionu Banc of California kada je frontmen Serj Tankian objavio da je zaražen.

Nastup je odgođen za 4. i 5. februar s obećanjem da će vrijediti ulaznice od oktobra.

Engleski izvođač Ed Sheeran trebao je nastupiti 6. novembra na Saturday Night Liveu, no i on je na Instagramu objavio da će izvedba biti samo virtualna pošto je bio pozitivan na testu.

Nakon što je Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) odobrila cjepiva, ona su postala dostupna za javnost, no u Kaliforniji su svi stariji od 65 godina koji su cijepljeni, odnosno osobe koje imaju neke druge zdravstvene tegobe, pozvani na docjepljivanje takozvanom pojačanom (booster) dozom.

Pojačana doza sada se preporučuje svim odraslim osobama koje rade u okruženju jako izloženom virusu, kao što su bolnice, škole, trgovine...

Međutim, problem nastaje za odrasle cijepljene osobe koje ne ulaze u tu kategoriju. Zbog toga lokalne zdravstvene vlasti Los Angelesa traže negativan test ili dokaz o cijepljenju za ulazak u javni zatvoreni prostor kao što su restorani, saloni ili koncertne dvorane.

I prije službenog zahtjeva lokalnih vlasti takvu su politiku uvele i muzičke dvorane Troubador i Zebulon zbog širenja visokozaraznog delta virusa. No dok mlada publika koja ide na koncerte čeka svoj red na treću dozu, sigurnost glazbenih događaja je u praznom prostoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije