Bolna ispovijest udovice Siniše Mihajlovića: "Znate li šta je napravio sedam dana prije smrti?"

2
Radiosarajevo.ba
Bolna ispovijest udovice Siniše Mihajlovića: "Znate li šta je napravio sedam dana prije smrti?"
Foto: Instagram / Arijana i Siniša Mihajlović

Prošla je godina dana otkako nas je napustio Siniša Mihajlović, bivši reprezentativac reprezentacija Jugoslavije i Srbije te jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u historiji fudbala.

Njegova supruga Arijana odlučila je podijeliti nekoliko crtica o legendarnom nogometašu koji je preminuo 16. decembra 2022.

"U početku je bilo užasno. Osjećala sam ga svuda po kući... Tada sam odlučila da neću klonuti", citiraju srbijanski mediji izjave koje je Arijana dala u intervjuu za italijanski magazin Chi.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

"Neki su me vidjeli kako pijem aperitiv, a bilo je i onih koji su me osuđivali zbog načina na koji sam se odjenula. Neka mi sude, nije me briga. Imam brata koji boluje od depresije pa sam i sama brinula da ne upadnem u takvo stanje. Morala sam krenuti ispočetka, Siniša bi tako želio. Baš mi nedostaje, kao zrak", rekla je i dodala:

"Gotovo četiri godine provela sam po bolnicama. Moj je suprug imao dvije transplatacije koštane srži i radovao se svakom testu koji bi dobro prošao. Sedam dana prije nego je umro, on je pretrčao deset kilometara, a ja bih trebala slomiti se i pasti u depresiju?

Ne. Siniša je bio rođeni borac, hrabro se držao do posljednjeg trenutka. Izgubio je samo posljednju rundu, baš tada kada smo svi pomislili da je dobio meč i da će sve biti dobro. Obitelj je bila uz njega, nisu se odvajali, doživio je i da postane djed... On je organizirao život do kraja. Planirao je posjetiti Contea i De Zerbija u Londonu kako bi razmijenili iskustva. Nažalost, nije uspio."

Njega više nema, a supruga objavila fotografiju koja je ‘slomila‘ srca njegovih obožavatelja

Njega više nema, a supruga objavila fotografiju koja je ‘slomila‘ srca njegovih obožavatelja

Djeca su također teško podnijela gubitak oca:

"Viki je najstarija, ali i najkrhkija. Osjećala je posebnu ljubav prema njemu. Zna reći: 'Nikada neću naći dečka kao što je tata.' Virginia je postala majka, udala se za dugogodišnjeg izabranika koji je fudbaler, igra u Genovi. Dušan je moj zaštitnik, postao je kao otac: odijeva se isto, iste su visine, a boksom se oslobađa pritiska. Nicolas je najmlađi, mezimac.

Ovo je ljeto bilo jako tužno. Otvorila sam vrata i ugledala njegove cipele, kombinezon, odjeću... U kući još miriše cigara koju je pušio na terasi. Ponekad bi popio i rakiju od grožđa. Osjetila sam njegovo prisustvo, kao da sjedi na krevetu pored mene. Kao da je zaista tu", podijelila je Arijana bolna sjećanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije