Bolan gubitak: Najteži dani za Matta Damona

Radiosarajevo.ba
Bolan gubitak: Najteži dani za Matta Damona
Oskarovac Matt Damon trenutačno proživljava najteže dane. Njegov otac, Kent Damon preminuo je u dobi od 74 godine nakon duge i teške borbe s karcinomom.

Osim privatne tragedije koja ga je zadesila, glumac se zbog stava o seksualnom zlostavljanju u Hollywoodu našao na meti javnosti, a protiv njega je pokrenuta i peticij.

Glumac je još prije osam godina otkrio da mu otac boluje od karcinoma, a zadnjih mjeseci stanje mu se jako pogoršalo. Iako trenutačno traje promocija njegovog novog filma  Downsizing, Matt Damon je propustio nekoliko promotivnih pojavljivanja  kako bi bio uz porodicu koja živi u Bostonu. 

Osim privatne tragedije koja je potresla glumca, zadnjih dana sve su glasniji i pozivi da ga se izbaci iz novog filma 'Oceans' 8', a online peticija u kojoj se to zahtijeva već ima preko 25.000 potpisa. U novom dijelu sage o 'Oceanovima' zvijezde su Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway i Rihanna, a to bi trebao biti film koji veliča žene, stoji u peticiji.

Damonu se zamjera što je trivijalizirao ozbiljnu prirodu optužbi za seksualno zlostavljanje u slučaju producenta Harveyja Weinsteina i time pokazao ogromno nepoštivanje hrabrih žena koje su odlučile javno progovoriti o tome, stoji nadalje u peticiji kojom se traže da se izbace svene iz filma u kojima se pojavljuje Damon. Razlog tome su i njegovi nedavni istupi u javnosti.

U nedavnom intervjuu za Business Insider na novinarsko pitanje bi li pristao raditi s nekim tko je optužen za seksualno zlostavljanje, Matt Damon je odgovorio da to ovisi od slučaja do slučaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije