Bizarno: Kćerka Elvisa Presleya čuvala tijelo svog sina u kući dva mjeseca nakon njegove smrti

0
Radiosarajevo.ba
Bizarno: Kćerka Elvisa Presleya čuvala tijelo svog sina u kući dva mjeseca nakon njegove smrti
Foto: EPA - EFE / Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley, jedina kćerka pokojnog Elvisa Presleya, čuvala je tijelo svog sina Benjamina u svom domu dva mjeseca nakon njegove smrti. Lisa Marie preminula je u januaru 2023. godine u 54. godini, a uzrok njene smrti kasnije je utvrđen kao opstrukcija crijeva.

Prije smrti, Lisa Marie radila je na svom memoaru, koji je završila njena kćerka Riley Keough. U knjizi From Here to the Great Unknown, Lisa je navela da je bila prisiljena "boriti se" za život zbog svoje preostale djece nakon gubitka Benjamina. Zbog toga nije odmah rekla zbogom svom sinu, dijelom zato što nije bila sigurna hoće li Benjamin biti sahranjen na Havajima ili u Gracelandu.

"Moja kuća ima odvojenu spavaću sobu, i tamo sam čuvala Ben Ben dva mjeseca. U Kaliforniji ne postoji zakon koji nalaže da se nekoga mora odmah sahraniti", napisala je Lisa. "Našla sam vrlo empatičnu vlasnicu pogrebnog zavoda… rekla je: 'Dovest ćemo Ben Bena kod vas.'"

Učesnici emisije "Večera za 5" na RTL-u pjevali Thompsonovu pjesmu koja veliča tzv. Herceg Bosnu

Učesnici emisije "Večera za 5" na RTL-u pjevali Thompsonovu pjesmu koja veliča tzv. Herceg Bosnu

Lisa Marie je u svom memoaru opisala kako se navikla na to da brine o svom sinu i drži ga u sobi koja je bila rashlađena na 13 stepeni. Benjamin je preminuo u 27. godini 2020. godine nakon duge borbe s mentalnim zdravljem, a uzrok smrti bio je samoubistvo.

Lisa Marie i Riley odlučile su da se tetoviraju u čast Benjaminu, a umjetnik tetovaža ih je upitao imaju li njegove fotografije. Elvisova kćerka odgovorila je: "Ne, ali mogu ti pokazati", a Riley je u memoaru napisala: "Lisa Marie Presley je upravo zamolila ovog jadnog čovjeka da pogleda tijelo njenog mrtvog sina, koje se nalazilo pored nas u casitasu. Imala sam izuzetno apsurdnu životnu priču, ali ovaj trenutak je među pet najneobičnijih."

Prije svoje smrti 2023. godine, Lisa Marie podijelila je esej o "navigaciji tugom" sa časopisom People. U njemu je napisala: "Ovo nije ugodna tema za nikoga i vrlo je nepopularno o tome govoriti. Ovo je prilično dugo, potencijalno okidač i veoma teško za suočiti se. Ali, ako želimo napraviti bilo kakav napredak po ovom pitanju, mora se razgovarati. Dijelim svoje misli s nadom da ćemo na neki način promijeniti to."

"Već se borim sa sobom, neprestano se krivim i to je dovoljno teško za nositi, ali drugi će također suditi i kriviti, čak i tajno ili iza leđa, što je još okrutnije i bolnije uz sve ostalo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije