Bivši menadžer otkrio od čega je preminuo George Michael

Radiosarajevo.ba
Bivši menadžer otkrio od čega je preminuo George Michael
EPA / George Michael
Preminuo je poznati pjevač George Michael (53).

Pronađen je mrtav u svom domu, a nema naznaka nasilne smrti, objavio je BBC.

Vijest je potvrdio njegov glasnogovornik:

"S velikim žaljenjem obavještavamo javnost da je voljeni sin, brat i naš prijatelj George mirno preminuo u svom domu za Božić. Porodica moli za privatnost u ovom teškom trenutku."

Njegov bivši menadžer Michael Lippman otkrio je kako je pjevač preminuo od zatajenja srca, prenosi Daily Mail.

Karijera George Michaela

George Michael rođen je kao Georgios Kyriacos Panayiotou, 25. juna 1963., a slavu je stekao tokom 1980-ih kao član dua Wham! što ga je osnovao s prijateljem iz školskih dana Andrewom Ridgeleyjem.

Njegov prvi solo singl Careless Whisper objavljen je u vrijeme dok je još bio član Wham!-a i prodan je u šest miliona primjeraka.

Kao solo umjetnik prodao je više od sto miliona albuma širom svijeta do 2010. godine.

Najizvođeniji na britanskom radiju 20 godina

Njegov prvi solo album Faith ostvario je prodaju od 20 miliona primjeraka, a Radio Academy proglasila je Michaela za najčešće puštanog autora na britanskom radiju između 1984. i 2004.

Godine 2005. objavljen je dokumentarni film A Different Story o njegovom privatnom životu i karijeri. Godinu dana kasnije George Michael najavio je svoju prvu turneju u 15 godina. Turneja 25 Live trajala je pune tri godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije