Bivša misica zbog bolesti uvela drastične promjene: 'Nikad se neće u potpunosti povući'

0
Radiosarajevo.ba
Bivša misica zbog bolesti uvela drastične promjene: 'Nikad se neće u potpunosti povući'
Foto: Facebook / Ivana Delač

Ivana Delač pojavila se na jednom društvenom događanju u Zagrebu i zasjala u odvažnoj odjevnoj kombinaciji.

Ivana je odjenula kratku ružičastu haljinu koja je istaknula njene vitke noge, a kombinaciju je zaokružila bijelim sandalama na visoku petu. Kosu je podignula u visoku pundžu, a od detalja je imala šarenu torbicu i velike naušnice.

Podsjetimo, Ivanu smo prošlog mjeseca sreli na proslavi 25. rođendana čuvene zagrebačke oftalmološke bolnice Svjetlost, gdje se prvi put s dugogodišnjim dečkom, Slobodanom Brezakom, menadžerom kompanije Beuerfeind koja se bavi proizvodnjom ortopedskih pomagala. Ivana nam je tada ekskluzivno otkrila čime je 'kupio' dečko.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

"Vidi ga tamo, pa jel moram još nešto nadodati? Mislim visok, zgodan, šarmantan, slika govori tisuću riječi haha. Doktor znanosti, pritom šarmantan, što više nadodati, mislim da je sve jasno. Evo sad znate i kako izgleda, dobio si ekskluzivu", našalila se Ivana.

Nije tajna da se bivša misica posljednjih godina bori s hroničnom bolešću, endometriozom. Endometrioza pogađa oko 10 posto žena reproduktivne dobi u svijetu, a oboljele žene u zdravstvenom sustavu često prolaze 'ispod radara' i godinama trpe nesnosne bolove jer nisu adekvatno tretirane. Iako je bolest hronična, Ivana nam kaže da se osjeća puno bolje nego prije.

Srbijanska misica nakon ubistva na Zrću: "Bila sam sa njim u hitnoj, užasno se osjećam"

Srbijanska misica nakon ubistva na Zrću: "Bila sam sa njim u hitnoj, užasno se osjećam"

"Dobro sam bez obzira na probleme koje sam imala. Imam osjećaj da je taj period iza mene. Dugo nisam imala neki loš dan, čak šest mjeseci. Ali najgore bi mi bilo u periodima mjesečnice, onda zbilja ne bi mogla normalno funkcionirati, premda gotovo nijednoj ženi nije ugodan taj period", započela je Ivana i nastavila:

Ivana Delač
Foto: Facebook : Ivana Delač

"Ta bolest se nikada ne može povući u potpunosti jer to je nekakvo hronično stanje, ali s obzirom da sam ja u 43. godini kada bi se estrogen ipak trebao malo smanjivati, tako se smanjuje i ta bolest. Dakle endometrioza ovisi isključivo o estrogenu, što je nivo hormona veći, to bolest ima jače simptome. Estrogeni se smanjuju smanjivanjem unosa holesterola, a kada krenete čitati historiju bilo koje bolesti, onda shvatite da je hrana lijek, a kada je hrana lijek, onda se s namirnicama može sve", kazala nam je Ivana i otkrila kako joj danas izgleda prehrana.

Dosta pazim na ishranu, orijentisala sam se onako na neku keto prehranu i otkad pazim šta jedem, zbilja se osjećam super. Jedem puno avokada, salate, piletinu, ne jedem crveno meso, kao ni ništa začinjeno, a odrekla sam se i sireva", kazala nam je Ivana, piše Story.hr .

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije