Dorris / Bivša manekenka optužila Trumpa: Dodirivao me je i ljubio, a ja sam ga odgurivala

17. 09. 2020. u 13:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 89

Nekadašnja manekenka Amy Dorris tvrdi da ju je američki predsjednik Donald Trump seksualno zlostavljao 1997. godine.

Kako piše The Guardian, navodni incident se dogodio tokom turnira US Open 1997. godine, a Dorris tvrdi da ju je Trump dodirivao i ljubio. Navela je da je zbog toga osjećala mučninu te da smatra da je zlostavljana.

Incident se navodno dogodio ispred toaleta u Trumpovoj VIP loži u New Yorku 5. septembra 1997. godine. Dorris je tada imala 24 godine, a tvrdi da ju je Trump čvrsto držao tako da nije mogla pobjeći.

"Ljubio me je, a ja sam ga odgurivala. Čvrsto me je držao i dodirivao po stražnjici, grudima, leđima...Nisam se mogla osloboditi. Mislim da sam zubima povrijedila njegov jezik dok sam se pokušavala osloboditi", izjavila je Dorris.

Dorris sada živi na Floridi, a The Guardian piše da je ustupila dokaze o susretu s Trumpom među kojima je karta za US Open i zajedničke fotografije s Trumpom koji je tada imao 51 godinu i bio u braku s drugom suprugom Marlom Maples.

Dorris danas ima 48 godina i majka je dvije kćerke. Razmišljala je 2016. godine da progovori o incidentu kada su to učinile još neke žene optuživši tadašnjeg republikanskog kandidata za predsjednika. Ipak, predomislila se misleći da bi nanijela štetu svojoj porodici.

NEMA KOMENTARA