Bivša manekenka optužila Trumpa: Dodirivao me je i ljubio, a ja sam ga odgurivala

0
Radiosarajevo.ba
Bivša manekenka optužila Trumpa: Dodirivao me je i ljubio, a ja sam ga odgurivala
Foto: Profimedia / Trump i Dorris

Nekadašnja manekenka Amy Dorris tvrdi da ju je američki predsjednik Donald Trump seksualno zlostavljao 1997. godine.

Kako piše The Guardian, navodni incident se dogodio tokom turnira US Open 1997. godine, a Dorris tvrdi da ju je Trump dodirivao i ljubio. Navela je da je zbog toga osjećala mučninu te da smatra da je zlostavljana.

Incident se navodno dogodio ispred toaleta u Trumpovoj VIP loži u New Yorku 5. septembra 1997. godine. Dorris je tada imala 24 godine, a tvrdi da ju je Trump čvrsto držao tako da nije mogla pobjeći.

"Ljubio me je, a ja sam ga odgurivala. Čvrsto me je držao i dodirivao po stražnjici, grudima, leđima...Nisam se mogla osloboditi. Mislim da sam zubima povrijedila njegov jezik dok sam se pokušavala osloboditi", izjavila je Dorris.

Dorris sada živi na Floridi, a The Guardian piše da je ustupila dokaze o susretu s Trumpom među kojima je karta za US Open i zajedničke fotografije s Trumpom koji je tada imao 51 godinu i bio u braku s drugom suprugom Marlom Maples.

Dorris danas ima 48 godina i majka je dvije kćerke. Razmišljala je 2016. godine da progovori o incidentu kada su to učinile još neke žene optuživši tadašnjeg republikanskog kandidata za predsjednika. Ipak, predomislila se misleći da bi nanijela štetu svojoj porodici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije