Bill Cosby se suočava s novom tužbom: Sada se javila bivša modelsica Playboya

0
Radiosarajevo.ba
Bill Cosby se suočava s novom tužbom: Sada se javila bivša modelsica Playboya
Foto: EPA-EFE / Bill Cosby

Komičar Bill Cosby suočava se s novom tužbom bivše modelsice Playboya nakon što je donesen novi zakon u Kaliforniji koji privremeno ukida zastaru za slučajeve seksualnog napada na građanskom nivou.

Victoria Valentino, koja sada ima 52 godine, tvrdila je da ju je Cosby drogirao i silovao 1969. Manekenka je ranije govorila o svojim optužbama protiv komičara te se čak pojavila na njegovoj presudi 2021.

Tužba je podnesena u četvrtak 1. juna, na Višem sudu okruga Los Angeles.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Tužba je uslijedila nakon što je kalifornijski Zakon o seksualnom zlostavljanju i prikrivanju odgovornosti stupio na snagu 1. januara. Zakon privremeno proširuje rok zastare za odrasle osobe koje su preživjele seksualni napad, piše Foxnews.

Podsjetimo, zvijezda Cosby Showa bila je prva slavna osoba koja je osuđena u eri #MeToo. Proglašen je krivim za drogiranje i zlostavljanje Andree Constand, zaposlenice Univerziteta  Temple, 2018. 

Osuđen je na kaznu od tri do 10 godina zatvora. Presudu je, međutim, 2021. godine poništio Vrhovni sud Pennsylvanije. Pušten je iz zatvora nakon što je odslužio skoro tri godine.

Cosby se planirao vratiti stand-up komediji, a onda je otkazao pokušaj turneje 2021. zbog pravnih problema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije