Bila je seks simbol Jugoslavije: "Pipi" i u 57. godini izgleda fantastično

Radiosarajevo.ba
Bila je seks simbol Jugoslavije: "Pipi" i u 57. godini izgleda fantastično
Foto: Instagram / Ana Sasso

Ana Sasso postala je seks-simbolom Jugoslavije, kad je u mokroj majici izronila iz mora na splitskim Bačvicama početkom osamdesetih.

Nedugo nakon toga se na izboru za Miss svijeta u Londonu plasirala u prvih 15.

U 57. je godini, no izgleda jednako zanosno kao prije 40 godina. Na društvenoj mreži objavila je fotografije u kupaćem kostimu i pokupila same pohvale na račun izgleda.

Ana, koja se povukla iz javnosti, svojevremeno je za 24sata rekla da vježba tri puta sedmično u teretani i trči. Vježba od 18. godine. Prijatelji je zezaju da je proždrljivica jer ne ograničava se u hrani i jede sve osim ananasa, koji ne voli.

"Svi misle da sam stalno po nekakvim salonima za uljepšavanje. Jedino idem u frizerski salon", rekla nam je Ana

Ipak, nekoliko godina kasnije poželjela je malo veće usne pa ih je povećala hijaluronskim filerom. U svijet showbiza ušla je 1981. hostesirajući na Splitskom festivalu, gdje su je zapazili modni znalci.

Tad je snimila prvu reklamu za Pipi, a dvije godine poslije i drugu. Miss Jugoslavije postala je 1982.

Na poziv strane agencije otišla je na kasting u London, gdje je trebala snimiti katalog. Tadašnji dečko, pomorac Nikša, nije bio oduševljen time pa je pitala agenciju može li i on s njom na snimanje. Agencija to nije odobrila i Ana je odustala od snimanja.

"Možda sam trebala ostati, možda bi mi to život odnijelo u drugom smjeru, ne znam. Danas mi ničega nije žao", istaknula je Ana.

Danas je u sretnoj vezi s kirurgom Hrvojem Tomasovićem, koji radi u zagrebačkoj Klinici za tumore. Zbog ljubavi Ana se preselila u Samobor. Duhovnost i religija sastavni su dio njenog života. Sasso i Tomasović upoznali su se u splitskoj bolnici kad mu je 2005. godine došla na pregled, a ubrzo ju je počeo osvajati. Splitska ljepotica je nedugo potom “pala” na kirurgovu, kako je kasnije rekla u intervjuu, “jednostavnost, iskrenost i spontanost”.

Par je prije deset godina na jedno vrijeme prekinuo vezu, no shvatili su da ne mogu jedno bez drugog.

"Ana je prva žena u mojem životu koja je bila starija od mene. Kao mladić znao sam reći da bih na takvu vezu pristao samo zbog Raquel Welch ili - Ane Sasso. I, eto, moja stilska figura postala je u jednom trenutku stvarnost. Prekinuli smo 2010. godine, ali nastavili smo živjeti zajedno u mojem stanu od 50-ak četvornih metara na splitskim Gripama", rekao je tad Tomasović za Gloriju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije