Bila je na čak 650 naslovnica: Znate li ko je najfotografiranija žena na svijetu?

0
Radiosarajevo.ba
Bila je na čak 650 naslovnica: Znate li ko je najfotografiranija žena na svijetu?
Foto: EPA-EFE / Audrey Hepburn i producent Dino De Laurentiis

Vidjevši filmsku adaptaciju svojeg djela Doručak kod Tiffanyja, Truman Capote prezrivo je frknuo nosom i kratko kazao "fuj". Preromantično, predopadljivo, preušminkano za njegov pogani ukus.

Audrey Hepburn u glavnoj ulozi vidio je kao totalni promašaj, glavnu ulogu namijenio je Marilyn Monroe. No ono što se nije svidjelo njemu, u svijetu je odjeknulo poput bombe.

Audrey Hepburn učvrstila je svoju poziciju na tronu vječne ikone Hollywooda, modno lansirala malu crnu haljinu, šešire, kapri hlače i balerinke te u vremenu u kojem su žene još uvijek trebale suprugovu privolu da otvore bankovni račun, uz Elizabeth Taylor, postala prva glumica koja zarađuje milione. No puno prije slave, puno prije Praznika u Rimu koji joj je 1953. donio Oscar i prije no što je postala najfotografiranija žena na svijetu koja i danas drži rekord sa 650 naslovnica, nastali su ožiljci zbog kojih je, iako voljena od cijelog svijeta, svoj 63-godišnji životni vijek posvetila potrazi za ljubavlju.

S izložbe posvećene glumici Audrey Hepburn - undefined

Foto: EPA-EFE: S izložbe posvećene glumici Audrey Hepburn

Upravo time, ko je Audrey iza Audrey, bavi se novi dokumentarac, prvi snimljen uz pristanak glumičine porodice, koji otkriva uzroke njezine goleme tuge začete u dječjoj dobi traumom koju joj je prouzročio otac, pa do propalih brakova i pobačaja koji su tu tugu samo pojačali, piše diva.vecernji.hr

Režiju filma Audrey potpisuje 26-godišnja Helena Coan, produkciju tim koji je radio raskošan dokumentarac o Alexanderu McQueenu, a donosi rijetke snimke glumice i intimne intervjue s članovima njene porodice i prijateljima te je dostupan za download na svim jačim streaming servisima.

Audrey Hepburn rođena je kao Audrey Kathleen Ruston 1929. u Bruxellesu, a preminula 1993. u Švicarskoj. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije